Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stjärnan tvingas lämna VM: "Extremt besviken"

Han vann tre OS-medaljer förra sommaren i Rio och sågs som Usain Bolts största konkurrent. Nu tvingas Andre de Grasse att lämna friidrotts-VM i London. Detta på grund av en lårskada. – Jag är extremt besviken, säger han.

Kanadensaren Andre de Grasse ställde höga krav på sig själv inför friidrotts-VM och satte som mål att besegra dominante Usain Bolt i 100-metersfinalen.

Den tripple OS-medaljören har betraktats som den största utmanaren till jamaicanen inför det stundande världsmästerskapet i London. För en månad sedan klockades han på 9,69 under Diamond League-galan i Stockholm och det är en tid som bara Usain Bolt och Tyson Gay har varit under genom tiderna.

Men någon VM-duell mellan sprintstjärnorna blir det inte. Andre de Grasse har dragit på sig en lårskada i veckan och under natten mot torsdagen meddelade kanadensareni sina sociala mediekanaler om sitt besked att tvingas stå över VM.

Han utvecklar sina tankar om beskedet på sin Facebook-sida:
– Skador är en del av sporten och tajmingen den här gången är särskilt olycklig. Jag är i mitt livs form och är extremt besviken över att inte få chansen att tävla för mitt land i London.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.