Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Stjärnan tackar nej till VM

Maratonlöparen Isabellah Andersson tackar nej till sin VM-plats i London. Anledningen till beskedet är att hon nyligen blivit mamma för andra gången. – Jag vill inte åka på ett mästerskap bara för att vara där utan jag vill känna att jag kan prestera också, säger hon till Marathon.se

Isabellah Andersson har varit Sveriges bästa långdistanslöpare sedan hon fick svenskt medborgarskap 2009. Hon är svensk rekordhållare i maraton och har dessutom vunnit Stockholm maraton hela åtta gånger.

Förbundskapten Karin Torneklint tog också ut Isabellah Andersson till Friidrotts-VM i London som börjar den 4 augusti. Men nu tvingas långdistanslöparen att tacka nej till den platsen. Anledningen är att hon nyligen blivit mamma för andra gången.

– Jag har diskuterat med min man och coach (Lars Andersson) och vi har bestämt att jag inte skall springa VM, säger hon till Marathon.se

– Orsaken är att jag inte har kunnat nå mina mål som vi satt upp för att känna att en start på VM skulle vara aktuell, förklarar Isabellah.

Anderssons främsta merit i internationella mästerskap är ett EM-brons från 2010. Dessutom har hon en sjundeplats som bästa resultat under ett VM. Men istället för ett nytt mästerskap stannar hon nu hemma för att hitta tillbaka till formen igen.

– Jag vill inte åka på ett mästerskap bara för att vara där utan jag vill känna att jag kan prestera också.

– Jag behöver mer tid för att komma ner i den formen som jag känner mig komfortabel med. Jag är positiv och vet att jag är på rätt väg. Jag kommer att tävla på mindre tävlingar i höst i Sverige när vi kommer hem.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.