Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eugénie Le Sommer skulle byta allt mot ett VM-guld. Arkivbild.

Stjärnan skulle byta allt mot ett VM-guld

Hemma i Lyon är prisskåpet till brädden fyllt av Champions League- och ligatitlar. Men om Eugénie Le Sommer tvingades välja skulle hon rensa ur allt – för att göra plats för ett VM-guld.

Eugénie Le Sommer är van vid att vinna. Skyttedrottningen har tillsammans med sitt Lyon plockat hem den franska fotbollsligan inte mindre än nio gånger. Vid sex tillfällen – allra senast så sent som i våras – har hon fått lyfta Champions League-pokalen. Och för att räkna inhemska cuptitlar och diverse individuella priser räcker båda händernas fingrar inte till.

Men det finns något som den 30-åriga anfallaren ännu inte vunnit.

Något hon har suktat efter så länge hon kan minnas:

Ett VM-guld.

Nu har hon chansen.

Göra allt som krävs

Frankrike kliver in till hemmaturneringen som en av de stora förhandsfavoriterna – och Eugénie Le Sommer kommer att göra allt som krävs för att laget ska leva upp till de högt uppskruvade förväntningarna. Hon skulle till och med byta bort alla sina tidigare priser, om det hade varit möjligt.

- Det skulle jag göra när som helst, säger hon enligt Hufvudstadsbladet.

- Jag kan alltid gå tillbaka till klubblaget och vinna mer där. VM är det vackraste som finns och att stå med bucklan inför hemmapubliken vore något jag aldrig skulle glömma.

Stor press

Frankrike inleder sin jakt på guldet på fredag på väldiga Parc des Princes i Paris, då Sydkorea väntar i premiärmatchen.

- Jag kan knappt vänta på det. Ett VM på hemmaplan. Mycket större blir det inte. Pulsen kring landslaget stiger hela tiden och det märks att vi är en snackis på stan, säger Le Sommer.

Att vara en snackis på stan har dock inte bara sina fördelar. Le Sommer erkänner att pressen på de franska spelarna är stor. Alla förväntar sig succé.

- Vi hoppas att det blir en månad med fest och framgång. Men det är upp till oss spelare att leverera. Det är vi väl medvetna om.