Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Stjärnan om mötet med Stenmark: "Kan inte fatta det"

Alpina VM pågår för fullt och för storstjärnan Lindsey Vonn har en av höjdpunkterna så här långt varit ett möte med en av utförsåkningens allra största, Ingemar Stenmark. "Jag kan inte fatta det", skriver Vonn på Instagram.

VM i St. Moritz har såhär långt inneburit ett brons för Lindsey Vonn. Men den amerikanska superstjärnan har sedan tidigare gjort klart att medaljer på VM inte är hennes högsta prioritet.

32-åringen är just nu endast nio världscupsegrar bakom Ingemar Stenmarks rekord på 86.

– Bara att vara nära att slå rekordet är en dröm. Inte på en miljon år hade jag gissat det. Ingemar är en legendar inom skidvärlden. Alla anser att han är den störste genom tiderna, sa hon tidigare till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Hälsningen till svenskarna: "Bli inte arg på mig om det sker"

Stenmark har tidigare lovat Vonn att han kommer vara på plats den dagen hon har chans att slå hans "omöjliga" rekord. Och under VM hälsade den svenske legendaren på Vonn, som var minst sagt nöjd med att få träffa 60-åringen från Tärnaby.

"Jag kan inte fatta det, att den största legendaren i skidvärlden kom till VM för att träffa mig", skriver Vonn på Instagram.

 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.