Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Renee Montgomery (i matchtröjan) avstår säsongen till förmån för Black Lives Matter-rörelsen. Bild: Jim Mone
Renee Montgomery (i matchtröjan) avstår säsongen till förmån för Black Lives Matter-rörelsen. Bild: Jim Mone

Stjärnan avstår säsongen – för Black Lives Matter

Hon har blivit ligamästare med sitt Atlanta Dreams. Nu meddelar guarden Renee Montgomery att hon avstår WNBA-säsongen för att satsa på engagemanget i Black Lives Matter.
– ”Det finns jobb som behöver göras utanför planen i så många olika områden av samhället”, skriver Montgomery på Twitter.

Renee Montgomery har en egen välgörenhetsorganisation utanför sitt liv som basketspelare i WNBA-klubben Atlanta Dreams. 33-åringen, som vunnit två titlar med sitt Atlanta, har också varit väldigt engagerad i Black Lives Matter-rörelsen.

Nu bestämmer sig Renee Montgomery för att avstå basketsäsongen som är tänkt att dra i gång inom kort. Det meddelar stjärnan på sitt Twitterkonto.

”Efter mycket tänkande, har jag bestämt mig för att avstå WNBA-säsongen 2020. Det finns jobb som behöver göras utanför planen i så många olika områden av samhället. Social rättvisa händer inte över en natt och jag känner att det är tid för det just nu”, skriver Montgomery.

Montgomerys tränare, Nicki Collen, har uttalat sig till klubbens hemsida angående sin guards beslut och säger där följande:

– Även om jag är ledsen att Renee inte kommer att spela för Dreams den här sommaren så är jag otroligt stolt över hennes passion för hennes organisation, hennes engagemang och chans att påverka Black Lives Matter-rörelsen genom hennes plattformar som en WNBA-spelare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.