Stjärnskottets stora dröm – "Mästarnas mästare"

Golfproffset Maja Stark har utöver framgångar i sporten en dröm: att vara med i SVT:s ”Mästarnas Mästare”.

ANNONS
|

Maja Stark har fått sitt stora genombrott som golfproffs i höst, med två segrar på Europatouren, trots att hon blev proffs så sent som i augusti. Nu väntar kvalspel till USA-touren för 21-åringen från Abbekås i Skåne.

Hon förutspås bli nästa svenska golfstjärna och vinna stora titlar, men det finns något speciellt hon vill göra som kvitto på att hon i så fall blivit stor – vara med i "Mästarnas mästare" i SVT:

– Djupt inom mig vill jag göra tioåriga Maja glad och jag har följt "Mästarnas mästare" sen det började. Och har tänkt att det här är de coolaste personerna som finns. Jag vill också vara så, säger Maja Stark till Sydsvenskan.

ANNONS

Hon berättar att hon vuxit upp med att se på OS, årskrönikor i tv och just SVT:s populära program med gamla idrottsstjärnor.

– Det är något kul med det, det handlar om den ultimata atleten och det tänker man väl inte att en golfare är. Men jag har tränat under hela min karriär för det.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS