Stjärnorna Lolo Jones och Kaillie Humphries stoppade vid gränskontroll

USA:s landslag i bob med Lolo Jones och Kaillie Humphries skulle ta sig mellan Tyskland och Schweiz. Men vid gränsen blev de stoppade av polis.
– De tror att vi har ett halvt kilo kokain i bobsläden, säger Lolo Jones, en av åkarna, på Instagram.

ANNONS
|

Lolo Jones var tidigare verksam inom friidrotten men bytte precis som Ludmila Engquist friidrottsbanan mot is. Hon är numera med i USA:s landslag i bob och satsar mot OS.

Under helgen som gick tävlade landslaget i tyska Winterberg och snart väntar tävlingar i schweiziska St. Moritz. Jones och hennes lagkamrat Kaillie Humphries körde därför mellan ländernas gränser i en skåpbil. Men vid just gränsen så tog det stopp.

LÄS MER:Joakim ”Jockiboi” Lundell skänker pengar till Linköping HC

På Instagram visar Lolo Jones upp bilder hur deras bil blir genomsökt av polis.

– De tror att vi har ett halvt kilo kokain i bobsläden, säger Jones i klippet.

Det fanns förvisso vitt pulver i bilen, men det var inte kokain. Det var kosttillskottet kreatin.

ANNONS

Kom fram till slut

Den schweiziska tidningen Blick kontaktade landets tullverk för att fråga vad som försiggick. Det visade sig bara vara en rutinkontroll och att stjärnorna hade glömt att fylla i dokument som behövdes för att de skulle passera utan vidare bekymmer.

Ett halvt dygn efter att de började sin färd var amerikanskorna äntligen framme vid sin destination – hotellet.

– Det har varit en lång dag. Nu kan jag inte röra mig ur sängen, säger Humphries på Instagram.

LÄS MER:Hubert Auriol död 68 år gammal

35-åriga Kaillie Humphries är född i Kanada och har också vunnit OS-guld 2010 och 2014 för landet. 2019 började hon tävla för USA efter en flera år lång dispyt med det kanadensiska bob-förbundet.

Lolo Jones blev bob-åkare 2012 efter att ha lagt friidrottsskorna på hyllan. På löparbanan vann hon bland annat två VM-guld inomhus på 60 meter häck. Jones är i dag 38 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS