Stjärnans VM i fara - flyget inställt

Fia Reisek skulle ha landat i Bulgarien för att inleda VM i armbrytning. Men på torsdagen var planet inställt. - Jag hoppas jag kommer fram i tid, säger hon.

ANNONS
|

De tvåfaldige världsmästaren Fia Reisek från Sandared skulle varit i full färd med sin VM-uppladdning på plats. Men hon är fortfarande kvar i Sandared.

Hon fick vända hem från flygplatsenför att boka om och flyger istället tidigt på fredagsmorgonen.

- Vi fick ändra invägningstid, men första matchen är först på lördag förmiddag. Nästa gång ska jag nog försöka boka så jag har några dagars marginal. Det här blev lite av ettantiklimax, säger hon.

Brons till pappa

VM i Blagoevgrad i Bulgarien har pågått sedan i tisdags och seniorerna går in i mästerskapet på helgen. 31-åringen är likt sin armbrytande kusin Heidi Andersson, elvafaldig världsmästare,från byn Ensamheten i Lappland. I VM har Fia Reiseks pappa Leif Andersson redantagit ett brons och kusinen Torbjörn Andersson, lillebror till Heidi, ska också tävla.

ANNONS

Mästerskapen är som små släktträffar.

- Ja, det blir nästan så. I alla fall nu när vi bor på så olika ställen.

Läs mer: Fia Reisek lever för att bryta arm

Fem världsmästare

I år tävlar hon för andra året i rad i -65-kilosklassen. En inte helt lätt uppgift att ta sig an.

- Det är en jättetuff klass.Jag tror vi har fem världsmästarinnor i klassen. Det är inte så många som tävlar men det förstår jag, folk är väl rädda för att ställa upp. Allt beror helt på hur vi lottas.

- Det ska bli spännande att bryta arm med dem. Jag vet i alla fall ungefär hur alla bryter, säger Fia Reisek.

ANNONS