Stjärnans namn saknas på protestlistan: "Vet inte varför"

Ett antidopningbrev med flera svenska skidåkares namnunderskrifter har skickats till internationella skidförbundet. Men ett blågult toppnamn saknas: Marcus Hellners. – Det finns säkert en anledning till det, säger stjärnans manager Johan Sares enligt Sportexpressen.

ANNONS
|

Flera åkare ur den svenska längdskidåkningseliten har skrivit under detantidopingbrev som Kikkan Randall tog initiativ till. Anledningen till brevet, som nu har skickats till det internationella skidförbundet (Fis), är att flera åkare anser att skidförbundet är för veka i dopingfrågor.

–Vi vill försäkra oss om att Fis verkligen gör allting som står i deras makt för att rena åkare inte ska behöva tävla mot fuskare, säger Randall, som är åkarnas representant i Fis, till SportExpressen.

Listan har i skrivande stund nått omkring hundra underskrifter. Charlotte Kalla, Emil Jönsson och Stina Nilsson är några av många namn som har skrivit under protestlistan. Men ett svenskt toppnamn saknas. Marcus Hellners underskrift finns inte med.

ANNONS

"Kände jag inte till"

Svenske längdchefen Johan Sares hyllar åkarnas initiativ.

– Det är bra att de sätter ner foten och vill få bort allt fusk. Det är helt normalt, säger han.

Men varför Marcus Hellner, som Sares har ett nära samarbete med, inte har skrivit under listankan längdbasen inte svara på.

– Det kände jag faktiskt inte till. Jag vet inte varför. Det finns säkert en anledning till det.

ANNONS