Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Stinas sköna revansch efter VM-missen

Stina Nilsson fick revansch efter besvikelsen under VM när hon tog hem sprinten i Drammen. Hon har nu en liten chans på seger i sprintcupen efter att världsmästarens fiasko på hemmaplan.

Hela sex svenskor tog sig vidare från sprintkvalen i norska Drammen. Med sig fick de mycket överraskande inte sällskap av den nyblivne världsmästaren Maiken Caspersen Falla som misslyckades totalt i kvalet och missade finalerna med 34 hudradelar.

– Jag förstår ingenting. Jag kände mig pigg och tyckte jag åkte bra, säger Falla till TV2 enligt Sportbladet.

Falla var minst sagt ilsken efter fiaskot och ska enligt Dagbladet ha kastat sina stavar mot sin tränare.

Fallas fiasko öppnade för Stina Nilsson som är den som jagar norskan i toppen av sprintcupen.

Revanschsugna Nilsson, vars VM-sprint slutade med ett snöpligt fall, hade inga problem med att ta sig vidare till semifinal och sedermera final där hon fick sällskap av Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter som båda stod för starka semifinalheat.

Finns en liten chans

Väl i finalen tog Nilsson hand om komandot direkt med ett tidigt ryck som gav henne en lucka, en lite ovanlig taktik från Nilssons sida men en lyckad sådan. Ohotad kunde hon defilera i mål.

– Det är ett annorlunda sätt jag vinner på, jag brukar inte vara den som rycker mitt i banan spontant så. Men jag fick en bra känsla och tänkte att jag går för det, säger Nilsson till Radiosporten.

Hanna Falk slutade på en tredjeplats, tvåa blev Krista Pärmäkoski.

Nilssons seger innebär att hon har en liten chans att ta sig förbi Falla i sprintcupen i den sista deltävlingen i Québec, Kanada.

– Jag förväntade mig att Maiken skulle vinna i dag. Men jag tror det blir svårt att slå henne i Québec, säger Nilsson efter segerloppet. 

På herrsidan gick det tyngre för de blågula. Inga svenska herrar tog sig vidare till semifinal, extra tungt för var det för Emil Jönsson som diskades efter att han tjuvstartat.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.