Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Stinas glädjevrål – vann med en(!) hundradel

Stina Nilsson stod för en ny uppvisning i damernas sprint, denna gång på hemmaplan i Falun. Med minsta möjliga marginal knäckte hon norskan Maiken Caspersen Falla efter en spurtuppgörelse.

Stina Nilsson, vidare på tid från semifinalen, och Jonna Sundling var de blågula hoppen i damernas sprintfinal. Norskan Maiken Caspersen Falla ryckte till sig en tidig ledning och såg ut att skapa en lucka ner till Nilsson och Heidi Weng.

Men Nilsson svarade och in på stadion tog sig Nilsson elegant förbi norskan och in på upploppet blev det är rejäl spurtuppgörelse som fick avgöras efter målfoto.

Svenskan var först över mållinjen skidspetsen och segermarginalen skrevs till en hundradel, till publiken i Faluns stora glädje.

– Det är så sjukt, att gå vidare som "lucky loser" i semifinalen och sen gå och vinna, det är så sjukt. Det är så jäkla tajt, jag är så glad att jag satte den där fotfällningen. Det är så himla kul att få till det så här bra på hemmaplan, säger Nilsson till SVT.

Heidi Weng, Norge, slutade trea och Jonna Sundling blev sist i finalen.

På herrsidan var däremot inte hundradelarna med svenskarna. Oskar Svensson missade prispallen med tre hundradelars marginal och blev fyra. Federico Pellegrini, Italien, vann före norska duon Emil Iversen och Sindre Bjørnestad Skar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.