Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stina Nilsson utslagen: "Jag är arg"

Efter premiärsegern i sprint i Ruka var förväntningarna höga på Stina Nilsson, men säsongen andra tävling i norska Lillehammer fick ett abrupt slut efter att stjärnans stav knäckts. – Jag är arg, säger hon.

Stina Nilsson imponerade stort i Ruka och sprintdrottningen fick bästa möjliga start på säsongen efter segern där.

Fredagens tävlingar i Lillehammer började visserligen bra för Nilsson som hade femte bästa tid i prologen, men hennes tävling tog sedan slut redan i kvartsfinal.

Svenskan stav gick av i början av upploppet efter att hon kört in i största sprintkonkurrenten Maiken Caspersen Falla och var därmed chanslös i sin kvartsfinal.

– Jag är arg, det måste man få vara. Det var ett misstag. Jag har inte sett det själv än. Jag är arg på situationen, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Svenskans tårar efter målgången: "Känslosamt"

I Nilssons frånvaro klev Hanna Falk fram och sotd för en fin sprinttävling som slutade med en tredjeplats. Vann gjorde norskan Heidi Weng före landsmaninnan Caspersen Falla.

LÄS MER: Halfvarssons sprintsuccé – knäckte norrmännen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.