Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson utanför pallen

Stina Nilsson hängde inte med i finalen i Lillehammer och Maiken Caspersen Falla vann sprinten i Lillehammer. Stina Nilsson slutade femma.

Stina Nilsson följde inte upp segern i Ruka med en pallplats i Lillehammer. Hon slutade femma i finalen.

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson var svenskorna som tog sin till semifinal och hamnade i samma semifinalheat. Väl där hade Ida Ingemarsdotter svårt att hänga med och slutade sist. Stina Nilsson åkte i mål som tvåa och tog sig vidare till final. Men där hade hon ingen chans att matcha Maiken Caspersen Falla som drog ifrån och vann i överlägsen stil.

Nilsson kroknade och slutade femma, och var efter loppet kortfattad.

– Det var bra att få fyra tuffa heat, säger hon.

– Jag var inte helt återhämtad när finalen kom, så det var för tufft att åka med. Jag försökte bara följa med så länge det gick, men sedan hade jag inget att sätta emot när Maiken och Kirsta drog iväg. Då blev jag väldigt trött och satte inte tekniken och fick inte fast skidorna.

Stina Nilsson vann premiären i Ruka för en vecka sedan, men kunde inte peka på vad som gjorde att hon inte hängde med den här gången.

– Det är ju miljoner saker, det är helt nytt lopp och helt nya förutsättningar, så det går inte att jämföra över huvud taget.

Nilsson hittade dock en positiv vinkel på femteplatsen, som många såg som ett misslyckande.

– Det är alltid bra att få fyra tuffa lopp och låta kroppen komma i situationer som den inte är bekväm med. Jag är ju gärna pigg i finalen, då är det bra på att träna på att inte vara det, säger hon.

Ida Ingemarsdotter tog sig till semfinal men väl där hade hon svårt att hänga med och slutade sist i sitt heat. Evelina Settlin tog sig vidare från kvalet som bästa svenska men blev utslagen i kvartsfinal. Inte heller Linn Sömskar eller Hanna Falk tog sig vidare till semifinal efter att båda ha blivit avhängda i kvartsfinalen. 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.