Stina Nilsson skadad i krasch

Stina Nilsson har skadat sig. Under ett rullskidspass har skidskyttestjärnan ramlat illa i en nedförsbacke och fått en fraktur i armbågen.
– Det känns givetvis väldigt tråkigt, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Ett vanligt träningspass i Östersund fick ett tråkigt avslut för Stina Nilsson.

Den svenska stjärnan var ute och körde ett rullskidspass när hon föll olyckligt i en nedförsbacke. Nilsson föll så illa att hon fick en fraktur i armbågen.

– Det känns givetvis väldigt tråkigt att kraschen resulterade i en fraktur, men jag känner mig samtidigt otroligt tacksam att jag har ett så bra team runt mig. Jag ska inte glömma bort att det är en fraktur, men jag känner mig redan mycket bättre och tror på snabb läkning. Visst har jag sagt att jag har ett exemplariskt bra läkkött, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS

Nu väntar sex veckor då hon inte kommer att kunna träna fullt ut då hon inte får belasta den skadade armbågen. I pressmeddelandet berättar huvudtränare Johannes Lukas att man kommer få hitta kreativa lösningar.

– Det är inga problem att genomföra träning men vi får vara lite kreativa och hitta lösningar så Stina kan träna men samtidigt läka på bästa sätt. Jag har redan anpassat hennes träningsplan och hon är snart igång med alternativ träning. Stina kommer jobba tätt med Marcus Bystedt vår fysioterapeut för rätt stöd säger han.

Missar nästa veckas tävling

Skadan innebär dock att hon missar SM i Rullskidskytte i Dala Järna nästa vecka.

– Det är tråkigt för Stina att missa ett värdefullt tillfälle att träna på sina tävlingsrutiner men vi ser framåt och kommer göra allt för att Stina kommer vara väl förberedd till Sverigepremiären på Idre Fjäll 14-15 november, säger Sportchef Anna Maria Uusitalo.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS