Stina Nilsson missar premiären

Efter beskedet att Ebba Andersson blir borta året ut kommer nästa tunga smäll för svensk skidåkning: Stina Nilsson missar helgens premiär i Gällivare.
– Hon har en liten känning i ena axeln, säger landslagstränare Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

I helgen inleds längdskidsäsongen med Sverige-premiär i Gällivare. Då saknas två av landets största stjärnor. Under onsdagen stod det klart att Ebba Andersson blir borta till årsskiftet på grund av knäskadan hon ådrog sig under en löptur under ett landslagsläger.

LÄS MER:Ebba Andersson borta till årsskiftet

Nu kommer nästa bakslag för det svenska laget: även Stina Nilsson missar tävlingarna i Gällivare.

– Stina har en liten känning i ena axeln. Hon är i träning, men för att inte riskera något väljer hon att hoppa över tävlingarna i Gällivare, berättar landslagstränare Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

Hoppas vara tillbaka till VC-premiären

Världscupen inleds nästa helg med tävlingar i finska Ruka och då hoppas Nilsson kunna stå på startlinjen igen.

ANNONS

– Det känns bra att ta det säkra före det osäkra och vila axeln från tävlingsbelastning i helgen. Istället har jag siktet inställt på världscuppremiären i Ruka, där jag alltid trivs väldigt bra med att kicka igång världscupsäsongen, säger 26-åringen.

Förra säsongen vann Stina Nilsson, trots en bristning i låret inför VM, två guld och ett silver under mästerskapet i Seefeld och även den totala sprintcupen i världscupen.

LÄS MER:Norska stjärnan missar premiärer av hälsoskäl

ANNONS