Stina Blackstenius bäst i dubbla utmärkelser

BK Häckens stjärnor prisades som bäst i damallsvenskan. Stina Blackstenius krönte den allsvenska säsongen med att bli årets mest värdefulla spelare medan landslags- och klubbkollegan Jennifer Falks insatser mellan stolparna belönades med titeln ”årets bästa målvakt”.

ANNONS
|

För andra året höll Sportbladet i ”Damallsvenskans bästa”, en gala där de summerar den gångna säsongen och under kvällen skulle vinnare i totalt tio kategorier utses.

Då blev det också, för andra året i rad, vinst för BK Häckens Jennifer Falk som tog hem priset som årets målvakt i damallsvenskan.

– Otroligt välförtjänt enligt mig, och många andra också. Så stort grattis till dig Jennifer, sa Stina Blackstenius, som fick ta emot priset i Falks frånvaro under Sportbladets sändning.

En bra start för Hisingenklubben som hade ytterligare tre möjliga pristagare, i fyra andra kategorier.

Men där efter föll namn efter namn bort och precis som under guldstriden såg Häcken ut att få vika ner sig mot just svenska mästarna FC Rosengård.

ANNONS

Emma Kullberg var nominerad till årets back men försvarsgeneralen fick se sig besegrad av Rosengårds Katrine Veje. Någon stund senare var det Filippa Angeldal som även hon blev slagen av en Rosengårdsspelare – Jelena Cankovic.

Blackstenius dubbel

Så kom kategorierna med storstjärnan Stina Blackstenius. Då vände det för Göteborg.

OS-sommarens succé och målrekord fortsatte med framgångar hemma i ligan där Blackstenius 17 fullträffar gjorde henne till skyttedrottning. Nu fick säsongen krönas med två ytterligare ”titlar” att lägga till framför Blackstenius namn.

– Jag tror det handlar om helheten. Jag har känt en otrolig trygghet i Häcken i år och har fått kontinuitet med speltiden vilket varit otroligt viktigt för mig i att fortsätta min utveckling. Det har gett resultat vilket jag är väldigt, väldigt glad över. Att känna att man hela tiden blir bättre, sa en nybliven ”årets forward” under sändningen.

Årets forward följdes upp av galans kanske mest prestigefyllda utmärkelse: Årets MVP (mest värdefulla spelare), som 25-åringen fick ta emot i konkurrens med Rosengårds Olivia Schough och Hammarbys Madelen Janogy.

– Superroligt så klart. Hade absolut inte förväntat mig det i den tuffa konkurrensen som varit, sa Blackstenius samtidigt som guldkonfettin ramlade ner.

Vinnarna i ”Damallsvenskans bästa”:

Årets målvakt: Jennifer Falk, BK Häcken.

Årets back: Katrine Veje, FC Rosengård

Årets mittfältare: Jelena Cankovic, FC Rosengård

Årets forward: Stina Blackstenius, BK Häcken

Årets genombrott: Emilia Larsson, Hammarby IF

Årets tränare: Jonas Eidevall och Renée Slegers, FC Rosengård

Årets MVP (mest värdefulla spelare): Stina Blackstenius, BK Häcken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS