Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amerikanskan Sloane Stephens tog hem US Open efter att ha besegrat kompisen och landsmaninnan Madison Keys i finalen.

Stephens överlägsen i US Open-finalen

En fotskada höll Sloane Stehpens från banan i nära ett år. När amerikanskan kom tillbaka gick det lika fort mot toppen som hennes fötter rör sig över tennisbanan. Via 2–0 i set i finalen mot Madison Keys är 24-åringen US Open-mästare.

Sloane Stephens drog sig ur US Open förra året på grund av en stressfraktur i foten. Det visade sig att hon skulle behöva nära ett år, inklusive en operation i januari, för att komma tillbaka.

Hon gjorde comeback i Wimbledon tidigare i sommar – och tog på lördagen hem US Open-titeln i New York.

Den 24-åriga amerikanskan hade inga problem med sin två år yngre landsmaninna Madison Keys. Hon vann finalen med 6–3, 6–0 på en timme.

- Otroligt. Jag opererade mig den 23 januari. Om någon då hade sagt att jag skulle vinna US Open... Omöjligt. Helt omöjligt. Jag borde nog dra mig tillbaka nu. Jag kommer aldrig att kunna överträffa det här, sade Stephens i segerintervjun.

Ensidig final

Stephens sprang upp i stort sett allt Keys försökte med och gjorde bara sex oprovocerade misstag under matchen – mot 30 för motståndaren.

Det var tydligt att Keys var tagen av stunden och finalen blev ensidig.

När det var över gav Stephens sin landsmaninna en lång kram vid nätet och när spelarna väntade på prisutdelningen gick hon över till Keys sida av nätet och satte sig ned bredvid henne.

- Madison är en av mina bästa vänner på touren, om inte den bästa. Jag sade till henne att jag önskar att det kunde ha blivit oavgjort. Om det hade varit tvärtom hade hon gjort samma sak för mig, sade hon.

Inte som bäst

Keys var oerhört besviken.

- Jag spelade inte min bästa tennis i dag men om det var tvunget att jag skulle förlora är jag glad att det var mot Sloane, sade 22-åringen.

Inför US Open hade Stephens som bäst nått semifinal i en grand slam-tävling, i Australien 2013.

Nu har hon förutom äran vunnit 3,7 miljoner dollar, närmare 30 miljoner svenska kronor.

Svenske tennislegendaren Mats Wilander uttalar sig för Reuters efter matchen.

- I USA måste damtennis hålla väldigt hög nivå eftersom det alltid har varit så, och de måste fylla tomrummet efter systrarna Williams, säger han.

Venus Williams, 37 slogs ut av Stephens i semifinalen, och systern Serena Williams deltog inte i turneringen.