Stephen Johns om mörka tiden och vägen tillbaka

Dallas-backen, Stephen Johns, gjorde nyligen comeback efter 22 månaders frånvaro. Nu berättar backen för The Athletic om den långa vägen tillbaka och självmordstankarna.
– Jag trodde aldrig att jag skulle få göra det igen, säger han till sajten.

ANNONS
|

Stephen Johns gick till en neurolog under sommaren 2018. Någon vidare hjälp fick han dock inte där.

”Gå hem, ta några öl och häng med dina polare”, blev svaret han fick.

Men det löste sig inte med några öl.

LÄS MER: Så kan Frölundas lag se ut till hösten – kedja för kedja

Istället fortsatte huvudvärken att bara bli värre och värre för Johns som inte fick några behandlingar att fungera.

– Jag kom till en punkt då det inte fanns mer att göra. Jag tappade allt hopp, säger han till The Athletic.

LÄS MER: Möt Joel Lundqvist i en längre intervju om livet på hemmaplan borta från strålkastarna

ANNONS

När ingenting fungerade fortsatte Stephen Johns att må allt sämre och sämre. Ett tag var det så illa att hans flickvän, Taylor Zakarin, knappt vågade lämna honom ensam i lägenheten.

– Jag brukade vakna upp fyra på morgonen och tänka på det, sen tog jag lite ångestdämpande medicin under dagen för att ta en tupplur och det satte mig bara i en ond cirkel. Jag åt inte ordentligt, jag sov inte, jag gjorde ingenting... det tog mig lång tid att komma ur det, säger Johns.

LÄS MER: Historiska IFK Göteborg visar vägen för unga tjejer

Det skulle dock vända till slut.

För efter att han öppnat upp om sina problem för Dallas Stars och sin familj började det att bli bättre. Han fick rätt vård och comebacken kom 2020 i januari och bara ett par matcher efter comebacken blev han målskytt igen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få göra det igen. Att få ha dem där... jag ville att de skulle veta hur mycket det betydde för mig, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS