Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Henrik Stenson hoppas på comeback om två veckor. Arkivbild.

Stensons comeback kan dröja: "Ingen aning"

Henrik Stenson hoppas göra comeback i Europatourfinalen i Dubai om två veckor. Men frågan är om den svenske golfstjärnan hinner bli redo i tid. "Jag har ingen aning om Dubai i nuläget, mer än att vi hoppas", skriver Stenson i ett sms till TT.

För en månad sedan var svensken med i Europas vinnarlag i Ryder Cup på Le Golf National utanför Paris. Någon vecka efter segern där valde Stenson att genomgå en mindre operation, efter att ha dragits med problem i vänster armbåge under sommaren och början av hösten.

Nu planerar 42-åringen för rehabträningen – med en liten förhoppning om att hinna bli spelklar till Europatourens finaltävling i Dubai 15–18 november. För TT berättar Stenson att han inte har hållit i en golfklubba sedan han avgjorde Ryder Cup-singeln mot Bubba Watson på det 14:e hålet.

"Jag har bara vilat och börjar lite lätt med rehab nu, kommer prova lite med golfklubba i början av nästa vecka", skriver han.

Om det inte blir spel i Dubai finns ändå en möjlighet att Stenson, som i år har dalat till 29:e plats på världsrankningen, gör comeback innan året är slut.

"Jag har några starter planerade efter Dubai innan jul, men vi får ta det en vecka i taget".