Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Henrik Stenson hoppas på comeback om två veckor. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stensons comeback kan dröja: "Ingen aning"

Henrik Stenson hoppas göra comeback i Europatourfinalen i Dubai om två veckor. Men frågan är om den svenske golfstjärnan hinner bli redo i tid. "Jag har ingen aning om Dubai i nuläget, mer än att vi hoppas", skriver Stenson i ett sms till TT.

För en månad sedan var svensken med i Europas vinnarlag i Ryder Cup på Le Golf National utanför Paris. Någon vecka efter segern där valde Stenson att genomgå en mindre operation, efter att ha dragits med problem i vänster armbåge under sommaren och början av hösten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nu planerar 42-åringen för rehabträningen – med en liten förhoppning om att hinna bli spelklar till Europatourens finaltävling i Dubai 15–18 november. För TT berättar Stenson att han inte har hållit i en golfklubba sedan han avgjorde Ryder Cup-singeln mot Bubba Watson på det 14:e hålet.

"Jag har bara vilat och börjar lite lätt med rehab nu, kommer prova lite med golfklubba i början av nästa vecka", skriver han.

Om det inte blir spel i Dubai finns ändå en möjlighet att Stenson, som i år har dalat till 29:e plats på världsrankningen, gör comeback innan året är slut.

"Jag har några starter planerade efter Dubai innan jul, men vi får ta det en vecka i taget".