Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Henrik Stenson hade en tuff dag i regnet på Carnoustie.

Stensons besked: Fortsätter i The Open

Han tvekade om en fortsättning i British Open. Men trots problemen med vänsterarmen räknar Henrik Stenson med att spela vidare i helgen. "Det blir spel om inget oförutsett inträffar", skriver han i ett sms till TT.

Henrik Stenson lämnade det lugnande beskedet när det på fredagskvällen stod klart att han klarade kvalgränsen på Carnoustie. Tidigare på dagen hade han några tunga timmar i regnet ute på banan. Den blågula golfstjärnans problem kring vänster armbåge hade förvärrats och i scorekortet stod det 75 slag – fyra över par – när den andra rundan i British Open var över.

Stenson ligger därmed tre över par totalt efter två dagar, vilket räcker precis för att klara kvalgränsen och få spela vidare i helgen. 42-åringen fortsätter nu att spela i majorn – även om han öppnade för att dra sig ur tävlingen direkt efter rundan.

- Jag var inte nöjd med spelet i går och gick och körde ett rangepass på en timme efteråt. Sedan kändes inte armen jätterolig i morse. Det är inte själva armbågen som är dålig, utan mer överdelen på underarmen som är inflammerad.

"Riktigt risigt"

Henrik Stenson inledde den andra rundan med tre bogeys på de första fem hålen och redan där var dagen mer eller mindre förstörd.

- Jag spelade riktigt risigt överlag, tee till green. Det var bara att kämpa hela tiden och jag fick ett litet dåligt momentum där i början. De första fem hålen är ju ändå några av de lättare på banan, säger Stenson.

Vänsterarmen tvingade Stenson att dra sig ur genrepet i Scottish Open förra veckan. Enligt spelschemat framöver ska svensken vila nästa vecka och sedan spela WGC-tävlingen i Akron och årets sista major, PGA-mästerskapet i St Louis. I slutet av september väntar också golfklassikern Ryder Cup utanför Paris, dit Henrik Stenson gärna vill slå sig in i det europeiska laget.

- Jag hoppas bara att veckan efter det här är tillräckligt för att det ska kännas någorlunda okej när vi kommer till Akron. Men även om armen skulle vara okej så är vi ju inte i någon toppform direkt. Så vi har jobb att göra med spelet, helt klart, säger Stenson.

Moment 22

Han menar att balansgången har varit svår för att hitta tillbaka till en vettig form inför British Open.

- Det är svårt att säga "spelet känns inte bra, men jag ska ändå inte gå och träna för jag måste vila armen". Det blir ett litet moment 22, säger Stenson.

Alex Norén låg precis som Henrik Stenson ett under par inför dagens spel och stockholmaren är kvar på –1 efter två rundor. 21-åriga debutanten Marcus Kinhult – ett över par totalt efter en fin 69-runda – får också spela vidare. Alexander Björk (+8), Jonas Blixt (+11) och Jens Dantorp (+16) har däremot gjort sitt i The Open.

Amerikanerna Zach Johnson och Kevin Kisner leder på –6.