Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stenson vill hitta högsta växeln på Barsebäck

Tre missade kvalgränser 2017, men även fyra topp tio-placeringar. Hemma på Barsebäck vill Henrik Stenson lägga i högsta växeln.

Rent slagmässigt har Henrik Stenson känt sig ur form ända sedan majorsegern i British Open och OS-silvret i Rio de Janeiro. Våren 2017 har visserligen innehållit tre raka missade kvalgränser – bland annat i majortävlingen US Masters i april – men trots den sviktande formen i det långa spelet har den svenske världsstjärnan sedan förra sommaren slutat topp tio i åtta av tretton tävlingar. Främsta resultaten är tre andraplatser.

- Det är väl ett kvitto på lägstanivån och att alla bitar håller en ganska hyfsad nivå. Det krävs ju ändå att någon del är hyfsad. Närspelet, tålamodet och puttningen var ganska bra förra veckan, säger Henrik Stenson inför den svenska Europatourtävlingen hemma på Barsebäck.

"Frustrerande"

I söndags slutade han trea i de brittiska PGA-mästerskapen på Wentworth. Landsmannen Alex Norén vann stortävlingen efter en jätterunda sista dagen (tio under par), men segern var inom räckhåll för Stenson med nio hål kvar att spela.

- Det kan också vara frustrerande ganska ofta att man känner att man är såpass nära och i utkanten av ett vinnarläge, men du kanske bara har treans växel på en fem- eller sexväxlad låda att köra med, säger Stenson.

Världsfemman jagar sin första seger i Nordea Masters. Nu avgörs tävlingen hemma på Barsebäck torsdag–söndag.

- Det känns inte som att det ska vara en nackdel att ha spelat x antal hundra varv på Barsebäck genom åren, säger Stenson.

Ett eller två slags fördel

Det är dock en omställning att komma hem och spela på Europatouren. Underlaget är mjukare och det rullar långsammare på greenerna, men det är "inget snack om" att han har en bra chans hemma på den skånska västkusten.

- Formen är ändå på stigande. Det börjar kännas som att bitarna går åt rätt håll. Det finns hyfsade chanser att vara med i toppen.

Hur stor fördel han har av att Nordea Masters avgörs på Barsebäck är dock svårt att värdera, menar Henrik Stenson.

- Det går aldrig att ge ett säkert svar på det. Något eller två slag över en vecka är det säkert jämfört med någon bana du inte spelat.