Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Henrik Stenson skriver autografer, och känner sig redo att spela, inför stundande British Open.

Stenson spelklar – "inte hundraprocentigt"

Henrik Stenson är på Carnoustie och räknar med spel i British Open. Men armbågsproblemen har stört uppladdningen.

Henrik Stenson lämnade återbud till genrepet i Scottish Open den gångna veckan och har därför inte tävlat sedan sjätteplatsen i US Open i mitten av juni. På måndagen stod den svenske golfstjärnan i alla fall på Carnousties driving range och skickade iväg golfbollar, allt ifrån korta pitchar till långa drivar.

Det är i vänster armbågsfäste som 42-åringen har haft bekymmer de senaste veckorna. Men Stensons sving såg inte hämmad ut under träningspasset och efteråt var han på gott humör.

- Vi tror att det ska funka, säger Stenson till TT.

- Det gör inte direkt ont när jag slår, men det är lite inflammerat och irriterat i vissa lägen. Men inte så att det hindrar så mycket i själva golfsvingen.

Inför avresan till Skottland spelade Stenson ett och ett halvt varv, på PGA National utanför Malmö, och dessutom har han kunnat träna närspel och puttning. Men helst hade han förstås fått bättre förberedelser inför majorn som han vann på Troon för två år sedan.

- Det är klart att förväntningarna är väl inte superhöga, men det är kul att vara här i alla fall. Vi gör vad vi kan i förberedelserna och så hoppas vi att det ska kunna bli en vettig tävling.