Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Henrik Stenson. Arkivbild.

Stenson söker motivationen inför "Players"

I dag inleds The Players Championship, ibland kallad herrgolfens femte major, i Florida, USA. För Henrik Stenson fortsätter jakten på den form som var.

42-åriga Stenson har inte haft någon lyckad start på säsongen. Nu erkänner han att bristen på motivation kan vara en orsak.

- Det är ganska naturligt att det blir lite av ett tomrum när man har uppnått i stort sett alla de mål som man har haft. För mig som har varit ganska driven hela tiden är det ganska viktigt att ha med sig någonting att sträva efter, oavsett om det är Ryder Cup eller att vinna en major eller att vinna ett OS-guld. Det kanske har saknats lite den senaste tiden, säger Henrik Stenson i en intervju med TV4.

Stenson vann The Players Championship för tio år sedan och har de senaste tio åren vunnit både PGA-tourens och Europatourens slutspel, och dessutom toppat alltsammans med segern i British Open 2016.

Han hoppas hitta tillbaka till formen i och med veckans stortävling i Florida.

- Man blir alltid inspirerad när man kommer tillbaka till en bana där man har vunnit och där man har spelat bra ett antal gånger. En såpass stor tävling som The Players ger extra tändvätska, men det spelar ingen roll hur motiverad du är om du bara kör på treans växel. Då kommer du inte att hinna med dem som kör på fyran och femman ändå, säger Stenson till TV4.

Henrik Stenson går ut på förstarundan klockan 18.38 i dag. Startfältets andra svensk, Alex Norén, startar klockan 17.56.