Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Henrik Stenson.

Stenson om spel i Sverige: "En uppoffring"

Spel i hemma i Sverige är inte en optimal uppladdning inför majortävlingen US Open. Världsfemman Henrik Stenson väljer ändå att återvända till Nordea Masters år efter år.

Världsstjärnan Henrik Stenson, 41, får jaga sin första titel i Nordea Masters ett annat år. Inför söndagens avslutning var han långt efter täten, men trots det var det tusentals av människor som följde Stensons tidiga morgonrunda på Barsebäck.

- Kul att se att så många kom ut. När man går så tidigt vet man att de kommer ut bara för min skull. Det värmer lite extra, säger Stenson.

Inte besviken

Han avslutade med sin bästa runda för veckan. När Stenson rullade i en birdieputt inför storpublik på 18:e green satte han punkt för en 69-runda – fyra under par och minus tre totalt i tävlingen.

- Det är väl roligare att leverera lite birdies än bogeys i alla fall, säger 41-åringen om sin bogeyfria runda.

Stenson känner ingen "jättebesvikelse" över att han inte fick ta sin första seger i Nordea Masters.

- Det är klart att man har förhoppningarna, sedan är det alltid en tuff vecka att prestera med allt som pågår utanför repen och även vänja sig vid ett underlag som man vant sig av vid under de senaste tolv åren efter att ha spelat mer och mer i USA.

Världsfemman har kommit hem för att spela Sveriges Europatourtävling de fyra senaste åren. Hur det blir nästa år återstår att se. Det ryktas om att tävlingen ska spelas senare under sommaren.

- Jag kan ju inte lägga mitt schema för 2018 innan jag vet hur det ser ut. Om det däremot är ett helt felaktigt datum får vi se hur det blir. Vi har ju ett antal stora tävlingar som är stommen i schemat. Jag har försökt göra så mycket jag kan de senaste åren, men skulle det vara ett helt tokigt datum får vi utvärdera det när vi har den informationen.

Ledig vecka i Barsebäck

Stenson ser det som givet att ge tillbaka till svensk golf, men samtidigt är det en uppoffring i förberedelserna inför majortävlingen US Open, som avgörs 15–18 juni.

- Den optimala uppladdningen hade varit att spela i Memphis veckan som kommer men då kan jag inte vara här denna vecka, säger Henrik Stenson, som nu tar en ledig vecka hemma i huset i Barsebäck.

Sommarens höjdpunkt blir annars British Open (20–23 juli) på Royal Birkdale utanför Liverpool. När Stenson vann tävlingen i fjol blev han Sveriges förste manlige majorvinnare.

- Det blir ett speciellt mottagande att få komma dit som regerande mästare, säger Henrik Stenson.