Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stenson om inbjudan från Jordan

Många drömmer om att gå en golfrunda med Michael Jordan efter att ha sett dokumentären ”The Last Dance”. En som har en stående invit är den svenske golfstjärnan, Henrik Stenson.
– Vi har pratat många gånger om att vi ska spela, säger han i Framgångspodden.

Efter att dokumentären ”The Last Dance” visats så har Michael Jordan blivit populärare än på många år. Serien följer det framgångsrika Chicago Bulls under lagets sista säsong innan stjärnorna splittrades.

Där får tittarna flera gånger följa med Michael Jordan ut på golfbanan.

Basketens bäste någonsin är en flitig golfare och gillar dessutom att spela mot etablerade golfstjärnor. En som har en stående inbjudan att gå en runda mot basketlegendaren är den svenske golfstjärnan, Henrik Stenson.

– Vi har pratat många gånger om att vi ska spela. Och han har faktiskt byggt sin egen bana nu i West Palm Beach. Så jag behöver bara få tummen ur och åka ner och spela med honom. Han gillar att betta vet jag. Så han sa att jag skulle ta med stora plånboken ner så ska vi ut och spela. Han står högst upp på listan där, säger han i Framgångspodden.

Även om Henrik Stenson verkar vara ganska sugen på att spela golf mot just Michael Jordan så känns det som en golfrunda med den amerikanske presidenten, Donald Trump, inte står lika högt i kurs hos Stenson.

– Trump har jag inte spelat med. Han är ju galen i golf och har ju spelat med mycket folk. Det är många som inte tycker att man ska spela golf med honom, men den dagen den sorgen.

I podden berättar han även att han endast varit onykter under tre tillfällen i sitt liv. Det senaste tillfället för cirka två år sedan.

– Jag hamnade i jacuzzin med huvudvärk hela dagen efter. Då dög jag inte till mycket. Då får man en sådan där påminnelse varför man inte ska göra det. Jag beundrar alla som orkar festa var och varannan helg. För så trött i huvudet jag var dagen efter, det vill man inte vara.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.