Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Henrik Stenson får inte spela bästboll på första dagen av Ryder Cup.

Stenson och Norén inleder Ryder Cup med vila

Det är två svenskar i Ryder Cup för första gången på tio år. Men varken Henrik Stenson eller Alex Norén får chansen i de inledande bästbollmatcherna.

Ryder Cup på Le Golf National har haft sin traditionsenliga invigningsceremoni. Efter långa tal, där ord som passion och stolthet var klart överrepresenterade, släppte kaptenerna Thomas Bjørn och Jim Furyk till slut lagen.

Stenson och Norén, samt Sergio García och Ian Poulter, är kvartetten som får vila under förmiddagens matcher. Men om Europa håller sin plan kommer alla fyra få chansen när det är dags för foursomes på eftermiddagen, eftersom man vill låta alla tolv spelare matchas första dagen.

Woods med Reed

Justin Rose/Jon Rahm mot Brooks Koepka/Tony Finau är matchen som inleder det som väntas bli en tre dagar lång golffest utanför Paris. Men det är den fjärde matchen – där Tommy Fleetwood och Francesco Molinari möter Tiger Woods och publikens hackkyckling Patrick Reed – som på förhand ser ut att bli förmiddagens godbit.

Vilka får då svenskarna spela med på eftermiddagen?

När det gäller Stenson är det ingen vågad gissning att han paras ihop med Justin Rose, precis som i de två senaste upplagorna av Ryder Cup.

- Förtroende och kemi är viktigt i parspel och vi vet alla att jag och Justin har ett bra samarbete, sade Stenson på sin presskonferens tidigare på dagen.

Norén med García?

Det är samtidigt inte otänkbart att Henrik Stenson får en annan spelpartner, i så fall skulle Ian Poulter kunna vara ett alternativ.

Av inspelsdagarna att döma är det desto mer givet att Alex Norén får spela sin foursome tillsammans med Sergio García, den rutinerade spanjoren som i år gör sin nionde Ryder Cup.

- García är kanske den som bjuder till mest själv och är sjukt lätt att umgås med. Han tar alla under sina vingar och han har ju spelat några stycken, sade Norén till TT häromdagen.

Att Norén vilar på förmiddagen ska nödvändigtvis inte ses som att förtroendet är lågt från den danske kaptenen. Thomas Bjørn släpper fram fyra av sina fem debutanter i bästbollarna, medan Norén är den ende som ser ut att få göra sin första match i foursome – en tuffare och mindre förlåtande spelform.