Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Henrik Stenson är fyra slag från täten i British Open.

Stenson och Norén har häng på täten

De två största svenska förhandshoppen var också de som inledde British Open bäst. Både Henrik Stenson och Alex Norén är ett under par – och har häng på täten.

The Open-mästaren från 2016 kom till Carnoustie med frågetecken kring sig, med tanke på armbågsproblemen som gjorde att han missade genrepet förra veckan.

Därför var det ett ganska positivt besked som Henrik Stenson levererade under inledningsrundan av den brittiska golfmajorn. Under första halvan av rundan missade inte 42-åringen en enda green, men hade då inte toppklass på puttningen. Sedan började det långa spelet svaja lite mot slutet, men då räddade sig Stenson i stället med några viktiga parputtar.

- Spelet var ganska okej i början, första nio. Sedan var det lite Hawaii, framför allt här på slutet och mycket kämpa de sista hålen. Det känns som att man lika gärna hade kunnat komma in på tre över par, säger han.

"Vi krigar på"

Om spelet finns där för att vara med och utmana i toppen i helgen? Stenson slirar lite på svaret.

- Inte som jag spelade sista nio i dag. Jag känner att jag är bakom i träning och förberedelser, men vi krigar på och gör vad vi kan. Det här är ett spel där det kan svänga ganska snabbt och får man bara några bra svingar i ryggen kan man få lite "confidence" snabbt. Men just nu känner vi inte att det är på topp, säger Stenson, vars armbåge inte hämmade honom:

- Det är inte hundra, men okej att spela.

"Får vara nöjd"

Världselvan Alex Norén, vinnare i French Open för några veckor sedan, öppnade också med en 70-runda. Ett steg i rätt riktning för stockholmaren, som har famlat lite efter spelet under inspelsdagarna i Skottland.

- Hade man sagt ett under par innan rundan så hade jag varit nöjd med det, med tanke på hur det kändes på inspelsvarven. Nu i efterhand tycker jag att jag hade ganska många chanser, men jag får ändå vara nöjd med under par, säger Norén.

Svenskduon – preliminärt på delad 18:e plats – är fyra slag bakom ledande Kevin Kisner inför fredagens spel. Amerikanen spelade inte lysande golf fram till greenerna, men behövde bara 22 puttar på hela rundan. Stenson var inte förvånad över Kisners framfart, eftersom flera flaggplaceringar på banan var svåra att komma riktigt nära med inspelen.

- Det blir mycket medel- till långdistansputtning. Jag kan tänka mig att Kisner, som är en riktig bra puttare, har hinkat i några goa sju- och åttametersputtar för birdie och det är det som gör att han är några slag före. Men det känns som att det kommer vara ett kompakt fält hela veckan, säger Stenson.