Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Stenson med i tätstriden – efter suverän andradag

Sex raka birdies – det levererade Henrik Stenson under dag två. En svit som lade grunden för kanonrundan som på allvar tog honom in i tätstriden.
– En bra dag på jobbet, säger Stenson som delar andraplatsen inför helgens spel.

Öppningsdagen av Scandinavian Invitation på Hills Golfklubb var både upp och ner för Henrik Stenson.

– Jag är ganska nöjd med hur jag slog bollen under varvet med några få undantag. Det vi har jobbat med den här veckan kändes bättre, och det är fortsatt work in progress. Jag har inte haft någon kanonsäsong, vi jobbar på och gör så gott vi kan den här veckan, sade han efter torsdagsrundan.

Jobbade på kan man verkligen säga att han gjorde dag två.

Fredagens varv inleddes förvisso skakigt med en bogey på det första hålet. Det följdes dock upp med två raka birdies.

Och det skulle bli fler. Många fler.

"En skön period av varvet"

Från hål åtta till hål 13 sänkte Stenson sex raka birdies. Något som resulterade i att 43-åringen sakta men säkert åt upp det försprång några av konkurrenterna hade skaffat sig under torsdagen.

– Jag vet inte om jag har gjort sex raka birdies förut? Men det var väl ett bra tillfälle att plocka fram det nu, säger Henrik Stenson och ler.

Han tillägger:

– Det var en skön liten period där i mitten av varvet. Jag satte några riktigt sköna puttar och slog några vettiga slag också. En bra dag på jobbet, säger Stenson som framför allt tycker att han höjde sitt puttande jämfört med premiärdagen.

– Vi satte några fler mellan- och långdistansputtar i dag. Jag brände någon putt eller två i går också och missade en på 17:e hålet här i dag. Det svider alltid lite efter ett bra inspel, men samtidigt kan jag inte klaga med tanke på hur många birdieputtar jag rullade i i dag. Det är sällan man sätter alla. Vi är nöjda med det mesta som vi gjorde i dag.

Fitzpatrick i topp

Till slut landade Stenson, som sänkte hela nio birdies under fredagen, rundan på 62 slag, åtta under par, vilket innebär att han ligger på delad andraplats med totalt nio under par inför helgen.

– Vi var rätt långt efter ledningen i går. Nu har vi knappat in en hel del här i dag. Det blir kul. Vi hade fint publikstöd här i dag och hoppas vi att vi kan få med oss det stödet de kommande två dagarna också. Vi ser fram emot helgen.

Framför sig på ledartavlan har han spelpartnern de två första dagarna, Matthew Fitzpatrick. Engelsmannen har två slag till godo på Stenson och kinesen Ashon Wu. Ytterligare ett slag bakom finns Joakim Lagergren och australiern Jason Scrivener.

När det gäller den andra svenska fixstjärnan, Alexander Norén, så kom han tillbaka starkt efter en misslyckad öppningsdag. På fredagen gick Norén varvet tre slag under par, vilket innebär ett under par totalt och att han också är klar för fortsatt spel i helgen.

Fakt

Fakta: Här är svenskarna som klarade cutten (14 spelare)

2) Henrik Stenson, –9

4) Joakim Lagergren, –8

10) Alexander Björk, –6

17) Sebastian Söderberg, –4

29) Jens Dantorp, –3

32) Per Langfors, –2

46) Alexander Norén, –1

46) Niklas Lemke, –1

46) Rikard Karlberg, –1

46) Anton Karlsson, –1

46) Henric Sturehed, –1

46) David Nyfjäll, –1

66) Johan Edfors, par

66) Marcus Kinhult, par

Och svenskarna som har spelat färdigt ... (14 spelare)

David Lingmerth, +1

Albin Bergström, +1

Christopher Sahlström, +3

Vincent Norrman, +3

Robert Karlsson, +4

Christoffer Blomstrand, +5

Joakim Wikström, +6

Jarmo Sandelin, +7

Alexander Wennstam, +8

Oscar Lengden, +8

Philip Eriksson, +10

Simon Forsström, +10

Johannes Axell, +10

Stefan Idstam, +19

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.