Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Henrik Stenson.

Stenson laddar om efter snygg avslutning

Henrik Stenson avslutade British Open med ett formbesked. Nu laddar han om inför en tuff tävlingsperiod som förhoppningsvis slutar med Ryder Cup i slutet av september.

Den svenska golfstjärnan gick avslutningsrundan på Carnoustie på 69 slag, två under par, vilket var hans bästa score den här veckan. Totalt slutade Stenson tävlingen +1, vilket räckte till delad 35:e plats.

- Det var väl ungefär som förväntat. Vi hade väl inte räknat med några stordåd den här veckan, även om man alltid har förhoppningen att kunna hitta lite form och vara lite mer i toppen. Det är aldrig jättemotiverande när man har spelat färdigt innan de 20 bästa går ut på söndagen, säger Stenson.

"Är vad det är"

Han tvingades dra sig ur genrepet på grund av problemen kring vänsterarmbågen och fick sota för de bristande förberedelserna.

- Där jag är nu, med träning och linksförberedelser, hade jag velat vara på söndagen i Scottish Open. Då hade jag haft hela British-veckan framför mig. Men det är vad det är, ibland blir det så och man måste bara göra det bästa av det.

Tajt spelschema

Den skadade armen känns redan bättre och får nu en veckas vila, men det är ett hektiskt spelschema som sedan väntar i augusti och september. Först tre veckor med WGC-tävlingen i Akron, PGA-mästerskapet i St Louis och Wyndham Championship – där Stenson är regerande mästare. Sedan Fedex Cup-slutspelet, som kan innebära spel i fyra av fem veckor om Stenson når finalen på East Lake. Direkt därefter väntar Ryder Cup i Frankrike, dit 42-åringen hoppas på en plats i Europalaget.

- Förhoppningsvis kan jag hitta lite form, men om jag ska spela all den golfen måste jag "pacea" mig själv och inte göra för mycket. Fördelen är att jag har spelat alla de här banorna förut, jag behöver inte var där med tuppen på måndag morgon, säger han.

Till Ryder Cup är Henrik Stenson just nu inte en av de åtta spelarna som har en direktplats, men han bör hur som helst ha goda chanser att tas ut i laget som ett av fyra kaptensval. Inte minst om formkurvan fortsätter att peka uppåt framöver.