Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stenson laddade med bilder från i fjol

Henrik Stenson har lämnat tillbaka The Claret Jug. Den sista kvällen tillsammans med British Open-bucklan valde han att titta på bilder från fjolårets uppvisning.

Henrik Stenson var måndagens huvudrollsinnehavare på soldränkta Royal Birkdale ett par mil norr om Liverpool. På dagen ett år efter den historiska segern i British Open tvingades Stenson släppa greppet om The Claret Jug i en ceremoni på första tee. 41-åringen hyllades med applåder innan han ombads summera året som The Open-mästare.

- Det är en dröm som har gått i uppfyllelse och det har varit ett fantastiskt år. Det har definitivt varit det mest hektiska året i min karriär, men också det stoltaste, sade han.

Åkte jetski

Stenson har haft med sig den kära bucklan i vått och torrt. I sociala medier har han bland annat lagt ut en bild på när han tog med sig The Claret Jug på en numera berömd jetski-tur. Den blågule golfstjärnan säger att bucklan har blivit som en del av familjen och lite skämtsamt låtsades han ha svåra våndor när det var dags att lämna tillbaka bucklan till tävlingsledningen.

- Men det är dags att lämna tillbaka den nu och börja fokusera på framtiden, sade Stenson som kommer till årets British Open som världsåtta.

Trots att formen inte är på topp handlar mycket om den regerande mästaren på Royal Birkdale. Han fick skriva en drös autografer till fansen och på storbildsskärmar pumpas bilder från den klassiska duellen med Phil Mickelson under förra årets slutvarv. Stenson har själv tagit sig tid att titta tillbaka på dramat.

- Jag tittade på det senast i går kväll tillsammans med The Claret Jug. Jag har inte haft mitt bästa år och kände att jag behövde lite inspiration, det kan definitivt hjälpa mig i försvaret av titeln.

Segerlöst år

Faktum är att Stenson har gått segerlös ända sedan han vann British Open. I både US Masters och US Open har han missat kvalgränsen, men insatsen i Scottish Open den gångna veckan gav ändå visst hopp inför årets tredje major. Trots en tung trippelbogey på tävlingens första hål blev Stenson till slut 26:a efter att ha avslutat med 68 slag sista dagen.

Så i allra bästa fall är Henrik Stensons tid utan The Claret Jug kortvarig. Redan på söndag kan den vara hans igen.