Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stenson: "Jag var övertygad om att jag skulle dö"

Henrik Stenson, 43, är orolig över coronaviruset. Den svenske golfstjärnans tränare har smittats av viruset.
– Jag har själv haft vanliga influensan tre gånger och en av gångerna var jag övertygad om att jag skulle dö, säger Stenson till The Guardian.

Golfen har likt i princip alla andra sporter påverkats av coronavirusets spridning över världen och har fått se tävling efter tävling skjutas upp eller ställas in helt. För Henrik Stenson är det inte ett särskilt stort problem med tanke på virusets framfart, något han berättar om i The Guardian.

– Vi har ett globalt katastrofläge där människor blir rejält sjuka och till och med dör, samtidigt som världsekonomin körs i botten. Alla som kämpar för att få ihop till hyran kommer känna av detta. Eller ja, alla kommer väl påverkas i viss utsträckning men det vore löjligt av mig att sitta här och klaga när det samtidigt finns väldigt många som kommer förlora sina jobb, säger han till The Guardian.

LÄS MER: Matchen som blev "biologisk bomb" – presidentens svar på kritiken

Tränaren har smittats

Han själv har inte smittas av viruset men Henrik Stensons tränare, Pete Cowen, 69, har däremot blivit smittad av covid-19.

– Jag mår fruktansvärt och önskar inte någon den här sjukdomen, oavsett hur ung och vältränad man är, sa Cowen till The Telegraph efter att det konstaterats att han smittats.

LÄS MER: Barcelona-stjärnorna vägrar gå ner i lön – trots klubbens erbjudande

"Var övertygad om att jag skulle dö"

Beskedet att hans tränare hade smittats av viruset var något som tog hårt på Henrik Stenson.

– Jag hoppas och tror att han inte var smittsam när jag träffade honom senast. Jag tror han kommer klara sig men han har känt sig rejält krasslig, säger han och fortsätter.

– De säger ju att de flesta bara får milda symptom eller inga symptom alls, men vem vill ens ta den chansen? Jag har haft vanliga influensan tre gånger och mått skräp upphöjt i tio. En av gångerna var inför US Masters 2014, jag var sängliggande i nio dagar med hög feber. På första tävlingsdagen, en väldigt varm sådan, höll jag på att trilla i bäcken Rae’s Creek på väg av 13:e green. Min caddie fick ta tag i min arm och vägleda mig till nästa tee. En annan gång hamnade jag på akuten och var övertygad om att jag skulle dö. Om det här viruset är ännu värre, så känns det onekligen inget kul. Nej, folk är i stor fara. Det här är riktigt otäckt, säger Henrik Stenson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.