Henrik Stenson.
Henrik Stenson.

Stenson: Inte där jag vill vara i mitt spel

Henrik Stenson tror att chanserna är små att försvara titeln i British Open nästa vecka. Han avslutade Scottish Open betydligt bättre än han inledde tävlingen, men var ändå inte nöjd.

ANNONS
|

Inför den avslutade rundan var den svenske världssjuan delad 41:a efter flera dagars svajigt spel. Henrik Stenson avslutade betydligt mer stabilt – fyra slag under par och en klättring upp till delad 26:e plats.

Men något formbesked inför kommande majorutmaning på Royal Birkdale var det inte tal om.

- Jag vet att jag inte är riktigt där jag vill vara i mitt spel, men jag försöker njuta, säger han enligt AP.

ANNONS

- Du kan aldrig veta, det kan vara den enda gången vi är regerande mästare i British Open, så jag kan lika gärna njuta av det. Jag tror att det kommer att bli det viktigaste, att inte gå in med känslan att du spelar nära 100 procent. Du kan inte riktigt lägga den pressen att du ska vara där uppe och fajtas. Kanske kan vi vända på det en aning, men jag ser fram emot det oavsett.

Bäste svensk i tävlingen blev i stället 382-rankade Johan Carlsson som imponerande under den tredje rundan och låg på delad femte plats inför avslutningen.

Under söndagen så rasade Carlsson däremot tio placeringar efter en parrunda och slutade på delad 15:e plats, sex under par.

Spanjoren Rafael Cabrera Bello, rankad 31, vann tävlingen efter särspel mot Callum Shinkwin, England, som båda avslutade tävlingen på 13 under par.

TT

ANNONS