Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Henrik Stenson kollar puttlinjen på det fjärde hålet.

Stenson har tätkänning i US Open

Tre över par på första halvan, tre under par på den andra. Henrik Stenson har en tidig tätkänning i US Open efter två dagars spel.

Stenson följde upp förstarondens 71 slag med 70 den andra dagen. Med det landade han på en fjärdeplats, fem slag efter Dustin Johnson, USA, som är i ledning.

Svensken inledde med en bogey på det andra hålet och sedan ytterligare två på det sjätte och det sjunde hålet på den svåra banan Shinnecock Hills utanför New York.

- Det var en annan vind i dag och de första hålen spelas rakt in i vinden. Jag tappade några slag, framför allt när regnet kom, säger Stenson till Viasat.

"Fick kämpa"

- Och jag fick kämpa och slita för att göra par. Dagens vind gjorde de svåraste hålen ännu tuffare. Men regnet gjorde det lite mjukare så greenerna var inte lika tuffa som i går.

Men vid lunchtid lokal tid lyckades den 17-rankade svensken klättra uppåt i resultatlistan efter birdie på det 13:e hålet och eagle på det 16:e par 5-hålet.

- Jag sparade allt till det 16:e hålet, slog en riktigt bra drive, gav allt jag hade med spoon till sex meter och petade i bollen. Det var dagens höjdpunkt, säger Stenson.

Tufft för Norén

- Jag har inte spelat fantastiskt i dag, även om det blev några höjdpunkter i det långa spelet. Så med tanke på att jag saknade det lilla extra är jag fantastiskt nöjd.

Alex Norén gjorde som på torsdagen och gick på 72 slag, två över par. Det blev en tuff start för Norén som inledde med en dubbelbogey. Han gjorde sedan en birdie, en bogey och en birdie innan han radade upp parresultat fram till andra halvan av ronden där det blev två bogeys och en birdie. Han ligger på en plats 14 inför den tredje speldagen.

Trefaldige majorvinnaren Jordan Spieth, USA, får inte spela vidare efter en bogey på det sista hålet.