Stensland lysande - Göteborg vann

ANNONS
|

Det är till att ha höga krav. Kopparbergs/Göteborgs norska mittfältare var nämligen alldeles briljant mot AIK och gjorde i stort sett allt rätt. Hon skulle förmodligen kuta i full fart och med huvudet först in i en vägg - bara det hade hjälpt laget till vinst.

Sådan är hennes inställning.

Det var också Ingvild Stensland som fick vara med och avgöra den här matchen. Hon slog en snygg crossboll när den andra halvleken bara var fem minuter gammal. Lisa Ek drog till direkt ur dålig vinkel, och AIK:s före detta landslagsmålvakt Sofia Lundgren visade varför hon är just före detta.

ANNONS

Det målet betydde 2-0. Redan i 34:e minuten hade Linnea Liljegärd hittat rätt för första gången i år.

- Det var väl i stort sett de enda riktiga chanserna vi hade. Jag är nöjd med första halvleken och hur vi krigade i den andra. Men vi skapade inte jättemycket. AIK borta är en riktigt svår match, säger Torbjörn Nilsson.

Första 45:an var ändå göteborgskornas. De spelade klokt och metodiskt - och raderade fullständigt ut AIK:s australiska stjärna Lisa deVanna.

Men med drygt 20 minuter kvar av matchen släpptes deVanna fri för första och enda gången. Hon gjorde mål direkt med en funktionell och retfull tåfjutt.

- Efter det var det oroligt ett tag. Och mot slutet, när de bara lyfte in långa bollar mot oss, kände jag mig inte helt lugn. Då blev vi lite för stressade, säger Torbjörn Nilsson.

Men du håller inte med om att Ingvild Stensland var planens gigant?

- Nej, hon hade för djupa svackor i dag. Du skulle ha sett henne senast. Då var hon helt, helt otrolig

Den spelare som annars drog mest uppmärksamhet till sig på Skytteholms IP var inte ens ombytt. Lotta Schelin förklarar skadeläget:

- Jag tar en dag i sänder, men räknar inte med att kunna spela än på några veckor. Det går långsamt framåt. Men jag kan ännu inte köra för fullt i löpningar och så.

ANNONS
ANNONS