Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stenmark och Pärson hyllar Hansdotter efter guldet

Frida Hansdotter slog till och vann OS-guld i slalom under fredagsmorgonen svensk tid. Efter loppet hyllades hon av skidikonerna, Ingemar Stenmark och Anja Pärson.
– Helt otroligt, säger Stenmark till Kanal 5.
– Det är hur stort som helst, säger Pärson till Expressen.

Hon har samlat på andraplatser genom åren men under fredagen slog Frida Hansdotter till i slalombacken och vann OS-guld före Wendy Holdener.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var så magiskt härligt, säger Hansdotter efter guldet.

LÄS ÄVEN: Hansdotters vilda glädje efter OS-guldet

Efter loppet hyllades hon av två riktiga skidgiganter. I studion hos Kanal 5 satt Ingemar Stenmark och var tagen av guldet.

– Det såg jättestabilt ut, helt otroligt. Det var väldigt nervöst men jättekul. Jag unnar verkligen henne det här. Man har ju inte så många chanser det är ju fyra år mellan varje OS och det gör det extra stort, säger Stenmark till Kanal 5.

LÄS ÄVEN: Hilmersson: "Ingen förtjänar det mer än Hansdotter"

På plats nere vid målgången i slalombacken fanns Anja Pärson för att gratulera sin tidigare landslagskollega till bedriften.

– Det är så jäkla kul för henne. Det är hur stort som helst. Hon är så värd det. Hon får äntligen sätta den. Som hon har kommit in i det här mästerskapet, först satte hon storslalomen och sen nu. Hon har varit nära på VM men nu får hon sätta den. Det är så sjukt kul, säger Pärson till Expressen och fortsätter.

– Som hon har kämpat. Det är så kul att hon har lyckats, hon har fått treva bakom Michaela Shiffrin men idag visar hon vilken kapacitet hon har.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.