Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Henrik Stenson under lördagens runda i British Open.

Steg i rätt riktning för Stenson

Henrik Stenson gick den tredje rundan i British Open på par. Viktigare var att både armen och spelet kändes bättre än tidigare.

Carnoustie bjöd på lördagsförmiddagen på perfekta förhållanden för att göra bra resultat. Det var varmt och behagligt och i princip vindstilla, men Stenson – som låg delad 65:a när dagen började – fick ändå en risig start med en bogey på trean och dubbelbogey på fyran.

Efter det gick det bättre.

Stenson visade små tecken på att hitta tillbaka till det spel han är kapabel till. Bland annat utnyttjade svensken banans två par 5-hål exemplariskt (birdie på hål 6 och eagle på hål 14) och fick till en anständig score till slut.

Efter att ha tagit lite antiinflammatoriska tabletter under fredagen kändes problemen kring vänster armbåge bättre igen och Stenson var glad över beslutet att fortsätta tävla i majorn.

- Någonstans vill man inte missa atmosfären och känslan att vara här. Med tanke på vad vi har gjort här tidigare är den en tävling som betyder extra mycket, säger han.

Stenson är tre slag över par totalt på 61:a plats, tolv slag från tättrion, och kommer inte ha något med toppstriden att göra. Söndagens avslutning handlar mer om att försöka jobba vidare på känslan han hade under tredje rundan.

- 50:e plats eller 70:e plats gör väl ingen större skillnad i det stora hela, men varje steg i rätt riktning är positivt i alla fall.