Stefka Kostadinova hotar Patrick Ekwall med domstol

”Stefka Kostadinova var stendopad”. Det slog journalisten Patrick Ekwall fast i SVT:s frågeprogram ”Muren”. Nu hotar den bulgariska världsrekordhållaren Ekwall med rättegång, det rapporterar bulgarisk tv.

ANNONS
|

I lördagens avsnitt av SVT:s frågeprogram ”Muren” kom världsrekordet i höjdhopp på 2,09 meter från 1987, som står sig än, på tal. Då pekade sportjournalisten Patrick Ekwall ut rekordinnehavaren, bulgariskan Stefka Kostadinova, som dopad.

– Ett väldigt tveksamt världsrekord. Det sattes på den tiden när det sattes väldigt många världsrekord som sedan inte har slagits där man tror att exempelvis bulgariskor varit dopade, sa Ekwall i programmet.

Med i programmet var även advokaten och tidigare justitieministern Thomas Bodström som gav Ekwall en tillrättavisning.

– Hon är oskyldig till motsatsen är bevisad. Du kan inte döma henne bara för att hon är från Bulgarien.

ANNONS

Ekwall stod på sig.

– Nej, men hon var stendopad. Det kan jag säga trots att det här är SVT.

LÄS MER:Fem punkter efter matchen mellan IFK Göteborg och IK Sirius

SVT: ”Tycker vi gjort rätt”

Nu har Ekwalls uttalande nått Bulgarien. Bulgarisk tv rapporterar att Kostadinova vill ta Ekwall till domstol.

– Hans uttalande bygger inte på fakta, säger bulgariskan till btv.

SVT:s producent Olle Palmlöf säger till Sportbladet:

– Ur SVT:s synvinkel tycker vi att vi gjort rätt som sänt det, han säger det med glimten i ögat som en halvskojig grej och eftersom Bodström sa som han gjorde känns det lugnt, säger han till tidningen och säger att han inte orolig för något rättsfall, där SVT är ansvarig utgivare till programmet där de påstådda felaktigheterna uttalades.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS