Steffi Graf möter sin bror Michael i domstol

Tennislegendaren Steffi Graf, 51, har varit förmyndare för sin bror Michael, 49, sedan han gripits för att ha dödshotat en vän och vandaliserat en bil i somras. Nu vill brodern inte längre ha Steffi som förmyndare – därför möts de nu i domstol.

ANNONS
|

Det var den 23 augusti som Michael Graf anklagades för att ha hotat en vän och krossat en ruta på en bil med en hammare. Han gick fri från arresten då men under hösten, när han skulle till domare i Las Vegas så dök han inte upp.

Bråkigheterna slutade dock inte där.

Två veckor efter arresteringen ska det ha varit oroligt utanför ett hus till hans väns ex-fru. Polisen var tvungna att använda gummikulor mot Michael Graf. Han greps och fördes då till sjukhus där han vårdades efter skotten samt för sår som orsakats av kemikalier och eld, skriver tyska tidningen Bild.

ANNONS

49-åringen är frånskild och har tre döttrar och en son. Efter stökigheterna som skett har systern Steffi Graf blivit tillfällig förmyndare för Michael. Nu vill hon att det ska förlängas men det tycker inte Michael är en bra idé. Han vill i stället att hans 25-årige son ska ta över förmyndarskapet.

Nu ska de mötas i rätten under onsdagen den 23 december.

Tysk tennis största

Samtidigt finns ett pågående brottmål kring Michael Graf. Han ska ha brutit sig in, saboterat och skadat ett motorfordon. Han kan få fängelse i högst ett år samt böter på 2 000 dollar.

LÄS MER:Stängs av från tennisen – på livstid

LÄS MER:Göteborgaren Måns Dahlberg en av världens största tennistalanger

Steffi Graf är tysk tennis största spelare någonsin. Totalt under karriären var hon rankad som världsetta i 377 veckor. Ingen annan har varit det i fler veckor. När hon slutade tävla, 1999, var hon rankad trea i världen.

Som meriter har hon bland mycket annat 22 Grand Slam-titlar i singel. Totalt vann hon 107 singel-titlar på WTA-touren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS