Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Melwin Holm med pappa Stefan Holm. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Stefan Holm har fått nog i bråket med Patrik Sjöberg

Det är ingen hemlighet att de forna höjdhoppsstjärnorna inte alltid drar jämnt. Förra veckan delades en hel del pikar ut mellan parterna i samband med deras bokutgivningar, men det slutade inte där. Patrik Sjöberg uttalade sig i en intervju om Stefan Holms föräldraskap och nu har Stefan Holm fått nog.

– Att han hoppar på mig och farsan kan man ta, men när han ger sig på en 13-åring har det börjat gå lite för långt, säger han till Expressen.

Förra veckans "bokbråk" mellan Patrik Sjöberg och Stefan Holm var startskottet inför en veckas verbala påhopp. Det började med att Patrik Sjöberg kritiserade Stefan Holms bokutgivning.

LÄS MER: Patrik Sjöberg och Stefan Holms hätska gräl

Då sa Patrik Sjöberg bland annat: "Jag tror att allmänintresset är lite, lite högre för min bok. Jag vettefan hur många som i vuxen ålder håller på med Lego, och varför man gör det?".

Men efter en intervju i helgen gjorde Patrik Sjöberg uttalanden som kritiserar Stefan Holms föräldraskap, skriver Expressen. Uttalandet lyder som följer: "Jag fattar inte hur han tänker. Det är så klart jättekul att hans son Melwin är duktig i höjd, men har han själv valt att hålla på med det? När man är i den åldern ska man tävla i alla grenar och ha allsidig träning. Det gjorde jag."

Det var droppen för Stefan Holm.

– Jag tycker man ska hålla på med fler sporter, men jag kan ju inte tvinga honom att spela fotboll om han inte vill. Vill han hoppa höjd, så ”fine with me”, säger han som svar på tal.

LÄS MER: Melwin Holm klarade drömgränsen

Nu är han trött på konflikten, som han menar Patrik Sjöberg själv står bakom och eldar på.

– Jag har överhuvudtaget inte uttalat mig om Patrik i något sammanhang de senaste sex åren, förutom när jag svarat på rena frågor. Ändå fortsätter han att i intervju efter intervju säga saker som inte stämmer med verkligheten. Jag tycker att han kanske kunde släppa det här nu och gå vidare med sitt liv. Jag förstår inte vad det är som gör att han måste döpa en travhäst efter mig eller skriva Instagram-inlägg om mig, säger Stefan Holm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.