Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skellefteås Joakim Lindström fick lämna isen efter matchstraff för tackling mot huvudet på Oskar Steen under måndagens kvartsfinal i SM-slutspelet match 1 av bäst av 7 mellan Färjestads och Skellefteå.

Steen: Borde ha granskats

Joakim Lindström är inte anmäld efter den tuffa tacklingen mot Oskar Steens huvud. Nu kan Skellefteås forwardsstjärna spela det andra SM-kvartsfinalmötet hemma mot Färjestad på onsdag. "Fullständig parodi, det är skillnad på folk och folk", menar Färjestads sportchef Peter Jakobsson.

Steen är dock mer försiktig när det gäller att kommentera att Lindström inte anmäldes för händelsen.

- Svårt att säga. Det är svårt för mig att veta. Jag har inte varit med så länge. Men det kanske borde ha granskats i alla fall. Det tillåts kanske lite mer i slutspelet, men sådana här grejer kanske man inte ska få göra ändå, säger han till Aftonbladet.

Steen var med på tisdagens träning och hade en liten svullnad på hakan.

- Den andra crosscheckingen jag får tar på hakan. Jag har en liten fläskläpp och ganska ont i en tand just där smällen tog. Jag har kollat det men det är ingen fara, säger han.

Kan spela på onsdag

17.40 in i den första perioden av den första SM-kvartsfinalen mellan Färjestad och Skellefteå i Karlstad tryckte Joakim Lindström till Oskar Steen i en tuff tackling med klubban mot Steens huvud.

- Jag tycker att klubban tar i bröstet, sen vet jag inte om den åker upp eller vad det är som händer. Men skönt att han kunde spela vidare, sade Lindström till TT och trodde inte att han skulle få någon längre avstängning.

Han fick rätt. Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds ordförande Alexander Ramsay meddelar för Aftonbladet och Expressen att Lindström inte är anmäld efter händelsen och kan spela i onsdagens andra kvartsfinal i Västerbotten.

"Bra att dom satt nivån"

Något som får det värmländska lägret att se rött.

"Fullständig parodi, det är skillnad på folk och folk, skillnad på lag och lag. Bra att dom satt nivån så vi vet hur vi kan agera resten av slutspelet", skriver Färjestads sportchef Peter Jakobsson i ett sms till Aftonbladet.

34-årige Lindström, som var trea i SHL:s poängliga med 50 poäng på 46 matcher, hade före tacklingen gett bortalaget Skellefteå ledningen efter bara 45 sekunder. Men innan perioden var över slutade matchen för hans del efter att han fått matchstraff.

Skellefteå vann matchen med 3–1 och leder matchserien i bästa av sju med 1–0 i matcher.