Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den regerande mästaren Richard Göransson finns inte på plats när STCC drar i gång. Arkivbild.

STCC-premiär utan den regerande mästaren

21 förare kommer till start när årets STCC drar i gång på lördag. Men den regerande mästaren Richard Göransson finns inte på plats.

Richard Göransson är den mest framgångsrika föraren i STCC:s historia. Det är många som höjer på ögonbrynen när de tittar igenom förarlistan inför säsongen 2017. Många nya namn, några gamla rävar och så tomrummet efter den regerande mästaren. För när startskottet går på Ring Knutstorp finns han inte med.

Erbjudit mig

- Jag hade gärna kört, men det fanns inget team som kunde leverera. Det har inte funnits något som varit tillräckligt attraktivt till årets STCC, säger Richard Göransson.

Men det är inte så att han inte vill.

- Jag har erbjudit mina tjänster i alla fall, säger han.

Förra säsongen körde han Volvo för Cyan Polestar Racing. Men med det nya reglementet har Volvo inga bilar att ställa upp med. Och att få flytta upp till Volvosatsningen på WTCC var det aldrig tal om. Tomrummet i depån noteras också inom organisationen.

En profil

- Jag måste erkänna att det känns lite märkligt, det måste jag säga. Richard Göransson har varit en profil under många, många år. Och än så länge dyker han ju inte upp i STCC i år i alla fall, säger Jonas Lundin, vd för STCC.

Men lägger samtidigt till:

- Det är lite typiskt för STCC 2017. Det är väldigt mycket nytt.

Och Richard Göransson gläder sig över utvecklingen av serien.

- Jag är jätteglad för STCC:s skull, att det blir många startande och så många bilar. Men just nu saknas det lite etablerade namn, säger han med en tydlig underton.

Han hoppas på att det ska bli möjligt för mästaren att komma tillbaka.

- Jag har inget emot att göra comeback. Jag har absolut inte stängt dörren.