Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tre rivningar på 4,40. Det blev Angelica Bengtssons facit i Diamond League-tävlingen i Paris. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT
Tre rivningar på 4,40. Det blev Angelica Bengtssons facit i Diamond League-tävlingen i Paris. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Stavfiasko för Bengtsson i Paris: "Så korkad"

Det blev ingen höjdarkväll för Angelica Bengtsson i stavhoppet på Diamond League-galan i Paris.
26-åringen rev ut sig omgående i tävlingen på ingångshöjden 4,40 efter en slarvig miss.

Enligt SVT kom Bengtsson helt fel in i tävlingen eftersom hon valde en hårdare stav än den hon hade hoppat in med. Av den anledningen kunde hon inte ens få till ett vettigt försök att klara 4,40.

– Jag var bara så himla korkad hela vistelsen där ute. Jag tog fel stavar på uppvärmningen och jag kom inte på det förrän tävlingen började. Då var det svårt att lösa det efter det, säger hon till SVT och tillägger:

– Hela uppvärmningen så var det inget som stämde, och då visste jag inte vilken stav jag skulle hoppa med. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Mycket tid att deppa finns det dock inte. Redan på söndagen är det tävling igen då svenskan får chansen att ta revansch på sig själv när damernas stavhopp ska avgöras på Stockholms stadion i Finnkampen.

Även Andreas Kramer var i farten i Paris. 22-åringen sprang i mål som åtta på 800 meter med en tid på 1.45,59 – en notering som var 49 hundradelar från årsbästat och 56 från det personliga rekordet för fjolårets EM-silvermedaljör.