Status på stjärntrion i Blåvitt

André Calisir, Giorgi Kharaishvili och Robin Söder saknades alla mot Mjällby AIF. Trion är dock med på bussen upp till mötena med Hammarby IF och IK Sirius.

ANNONS
|

Mot Mjällby AIF senast saknades flera tongivande namn för IFK Göteborg. André Calisir, Giorgi Kharaishvili och Robin Söder ...

Men när Poya Asbaghi samlar sina spelare för en longweekend i Stockholmstrakterna innehållande matcher mot Hammarby IF och IK Sirius kommer trion finnas med.

– Vissa kommer inte att kunna spela båda matcherna. Vi har planerat för två matcher nu helt enkelt, säger Asbaghi..

Hur är status på Calisir?

– Vi hoppas att han ska komma till spel mot Hammarby. Hur mycket får vi se.

Kharaishvili då?

– Det är lite mer osäkert.

Kan han sitta med på bänken?

ANNONS

– Det är osäkert.

Ansvarig för spelarnas fysiska status i IFK Göteborg är klubbens fysioterapeut, Calle Persson.

– André (Calisir) har varit med och tränat och det känns bra. Om Poya (Asbaghi) vill att han spelar så kan han spela, säger han och fortsätter:

– Giorgi (Kharaishvili) börjar närma sig. Om han är med nu på torsdag eller på söndag, det får vi se. Han är dock nära att gå in och spela och kan vara aktuell. Han ser bra ut i alla fall och är i full träning så det börjar närma sig.

Robin Söder då?

Han stod över matchen mot Mjällby AIF på grund av att han, enligt IFK-lägret, var sliten.

– Vi tar det på matchdag och ser vart det landar. Men han har varit med och tränat, säger Calle Persson.

”Kan inte använda samma startelva”

En som fortsatt är borträknad är Kristopher Da Graca som fick en rejäl smäll mot Varbergs BoIS och linkade av den matchen.

Efter undersökningar står det klart att mittbacken missar den närmaste veckans matcher. Därefter tar IFK Göteborg det vecka för vecka.

IFK Göteborgs möte med Hammarby IF har avspark 18.00 på Tele2 Arena under torsdagskvällen. Efter det stannar de alltså kvar norröver för söndagens allsvenska möte med IK Sirius.

ANNONS

– Att spela match på torsdagen och sedan åka hem bara för att komma tillbaka till Uppsala på lördagen blir logiskt inte jättebra. Det bästa för oss är att stanna där. Så vi åker med en ganska stor trupp för båda matcherna, säger Poya Asbaghi och tillägger:

– Dagen efter Hammarby-matchen åker vi till Uppsala. Och tränar ett pass där.

Gällande rotation och att vila spelare med tanke på det tajta spelschemat säger Asbaghi:

– Vi kan inte använda samma startelva i alla de här tre matcherna, Mjällby, Hammarby och Sirius. Där får vi vara smarta, men vi försöker ställa upp det starkaste laget i alla matcherna.

Fakta: IFK Göteborg

Läget i laget: Truppen innehåller just nu bara tre skadade spelare: Jakob Johansson, Rasmus Wikström och Kristopher Da Graca. Dessutom är August Erlingmark avstängd.

Trolig startelva: Giannis Anestis – Nzuzi Toko – Mattias Bjärsmyr, Jesper Tolinsson, Victor Wernersson – Alhassan Yusuf, Tobias Sana – Sargon Abraham, Patrik Karlsson Lagemyr, Hosam Aiesh – Robin Söder

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS