Starkt stöd till offren efter terrordådet

Frankrike skakas på nytt av ett terrordåd. Efter att minst 84 personer dödats under en terrorattack i Nice reagerar nu idrottsvärlden.

ANNONS
|

Det var på Promenade des Anglais i Nice som terrorn skakade Frankrike på nytt. Under nationaldagsfirandet så kör en person en lastbil rakt inne i en folkmassa.

Terrordådet har skördat minst 84 människoliv och lämnat flera skadade.

Efter den tredje terrorattacken mot Frankrike sedan januari 2015 kommer nu starkt stöd från såväl idrottsklubbar som idrottsstjärnor.

Det lokala fotbollslaget OGC Nice, där svensk Niklas Hult tidigare spelade, la tidigt ut en text på sin hemsida:

"En tragedi har under torsdagskvällen försatt vår stad i sorg i samband med 14 juli-fyrverkeriet som förenade tusentals Nice-bor och turister på Promenade des Anglais.

ANNONS

Denna tragedi har gjort oss både chockerade och upprörda.

Berörda på djupet sörjer OGC Nice offren för detta vansinne och ger uttryck för sitt stora stöd till deras familjer och vänner liksom till alla andra som på ett eller annat sätt berörts av detta drama."

Många andra franska klubbarna uttryckte sitt stöd för Nice via twitter.

Flera idrottare har även uttryckt sitt stöd för staden och offren på twitter. Däribland Manchester Uniteds franske EM-stjärna Anthony Martial som la ut en bild med texten Nice och en emoji med två knäppta händer.

Även LyonstjärnornaAlexandre Lacazzette och Camille Abily uttryckte sitt stöd.

ANNONS