Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Stark avslutning räddade Kinhult: "Plåstrar om såren"

Det stämmer inte för Marcus Kinhult, 23, i Scandinavian Invitation.
Endast en stark avslutning av den andra rundan räddade talangens fortsatta medverkan i turneringen.
– Det här var för dåligt, säger han.

I början av sommaren tog Marcus Kinhult sin första seger på Europatouren. Och säsongen i stort har varit mestadels positiv för 23-åringen som ses som en av Sveriges absolut mest lovande golfspelare.

Men i Scandinavian Invitation på Hills Golfklubb i Mölndal har han inte fått det att stämma fullt ut.

Efter en stabil första dag, då han gick rundan på ett slag under par, hade Kinhult det betydligt svårare dag två och gick ett slag över par.

Starten var allt annat än lyckad.

Efter två par blev det bogey på både hål tre och fyra.

Det innebar tidig uppförsbacke och när bollen med Kinhult, Henrik Stenson och Matthew Fitzpatrick klev in på de två sista hålen var det stor press på talangen.

Två birdies krävdes för att sluta på par efter två dagars spel, vilket senare också skulle visa sig vara kravet för att klara cutten.

Sågar sig själv: "För dåligt"

Kinhult höll för trycket. Först spelade han tjusigt i en långputt innan han utan problem sänkte ytterligare en birdie på sista hålet.

Men trots uppryckningen var det en märkbart besviken spelare efter varvet.

– Det är blandade känslor nu. Avslutningen kanske plåstrar om såren lite, om det innebär att jag får vara med i helgen (vilket senare alltså blev klart) men det kändes tungt mestadels. Det var inte bra. Det här var för dåligt, säger Kinhult och tillägger:

– Det var skönt att lyckas skaka ur två birdies på slutet. Vi gjorde det vi kunde, men de första 16 hålen var inte bra. Även om de två sista var bra, det är alltid något, säger bohuslänningen som framför allt var missnöjd med sin puttning.

– Det kändes som att hälften av alla mina slag var med puttern. Det var inte särskilt bra spel av mig på greenerna. Där läcker det ganska mycket. Det hade kunnat bli ett helt okej varv om jag bara hade puttat bättre. Det var där det kostade mest.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.