Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ståhl trea i Diamond League

Daniel Ståhls längsta kast mätte 64,14 meter. Det är långt i diskus – och i Shanghais Diamond League-tävling räckte det till tredje plats. Ett rungande besked om att svensken etablerat sig i världseliten.

Ståhl avrundade förra året med att vinna Diamond League-avslutningen i Bryssel. Nu när ligan började om på ny kula – diskusen var inte med i säsongspremiären i Doha – visade årets världstvåa att han blir ett av de stora svenska hoppen vid VM i London i sommar.

Ståhl noterade 68,36 i Kalifornien i april. Nu låg han några meter kort från den fullträffen, men han var mindre än en meter från segern i Shanghai.

Belgaren Philip Milanov (64,94) vann före polacken Piotr Malachowski (64,36) i en tävling som lockade de allra bästa. Regerande OS-mästaren, tysken Christoph Harting tillhörde konkurrenterna som hamnade bakom Ståhl.

Svensken hade en jämn serie och nådde 64,14 i sitt tredje kast.

För första gången i en stor internationell friidrottstävling tävlade herrarna och damerna parallellt. Ett sätt att försöka göra diskusen mer populär för åskådarna och tv-tittarna.

Om allt går som planerat kastar Ståhl när Diamond League kommer till Stockholms stadion den 18 juni.

Men Ståhl stod inte för dagens längsta svenska diskuskast. På en internationell kastgala i tyska Wiesbaden skickade Simon Pettersson i väg diskusen 64,77. Pettersson som för bara några veckor sedan putsade sitt pers till 63,67 på en tävling i Malmö.

Kvalgränsen till VM i London i augusti är satt till 65 meter.

Kulstöterskan Fanny Roos satte även hon nytt utomhuspers i Växjö. 17,62 lyder den nya rekordnoteringen.