Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ståhl slog banrekord i genrepet

Daniel Ståhl fortsatte att visa stabil form i tisdagens Grand Prix-tävling. Med 67,26 satte han nytt banrekord i Karlstad och höll vad han lovade inför tävlingen.

För knappt en månad sedan kastade Daniel Ståhl 71,29 och övertog det svenska rekordet i diskus. Sedan dess har 24-åringen fortsatt att kasta långt och i Grand Prix-tävlingen i Karlstad under tisdagskvällen blev det ett långt kast igen.

Det tidigare banrekordet var från 1973, då tjecken Ludvig Danek kastade 65,46. Daniel Ståhl, som redan innan tävlingen hade lovat att slå rekordet, kastade längre redan i sitt andra försök på tisdagen, då han kastade 66,07. Senare utökade han det till 67,26 och den fina formen håller i sig inför VM i London.

– Det var bra tryck i det kastet. Det känns riktigt bra. Kommer till London med bra feeling så det var bra att jag gjorde den här tävlingen innan.

Du höll vad du lovade innan tävlingen, vad kan du lova inför VM?
– Om du köper en biljett och åker dit så får du se...

Succéåret har gjort att Ståhl seglat upp som en storfavorit på VM, något som 24-åringen är väl medveten om.

– Det är klart att jag är favorit, jag har gjort världsårsbästa så det är klart. Jag känner mig mycket säkrare nu, mycket stabilare. Jag ska till final, annars är det ett fiasko.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.