Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Daniel Ståhl under herrarnas diskus på söndagens Diamond League-gala på Stockholms stadion.

Ståhl slagen trots 68-meterskast

Ännu ett kast över 68 meter. Och även om det inte räckte till seger på Stockholms stadion tycks det mesta gå precis som Daniel Ståhl vill inför VM i London.

Det blev ingen andra Diamond League-seger för Daniel Ståhl den här veckan. Efter segern i Oslo i torsdags fick den svenska diskuskastaren nöja sig med en andraplats på Stockholms stadion på söndagen efter ett kast på 68,13 – hans femte kast över 68 meter den här säsongen.

- Det var en bra serie, det var kul att komma tvåa på 68 meter, det är inte så illa. Det är underbart att kasta här, man känner sig som hemma.

Säker på VM-final

Högsommaren har börjat göra sig hemmastadd i Stockholm, och det var en så gott som perfekt söndag för friidrott i världsklass. Diskuskastarna utnyttjade förutsättningarna väl och herrtävlingen bjöd på fyra kastare över 67 meter.

Daniel Ståhl var dessutom riktigt jämn i sin kastning, med fem kast över 66 meter. Svenskens kastserie på Stadion – 66,25 – 67,34 – 66,88 – x – 66,95 – 68,13 – visar att han blir att räkna med i sommar, där det stora målet är VM i London i augusti.

- Det här var nog bättre, jämnare, än i Oslo. Jag är rätt nöjd med dagen alltså, bra publik och jag var stabil på 66–67 meter. En fin dag i Stockholm, säger Daniel Ståhl.

- Det känns säkert inför VM, att jag ska kvala till finalen och så kan jag bomba på där sedan. Och kanske ta hem någon medalj.

25-gradig värme, en del vind och stöd från hemmapubliken räckte dock inte för att nå vare sig jamaicanen Fedrick Dacres, som vann på 68,36, eller Ricky Bruchs 68,40 – det bästa kastet hittills av en svensk på Stadion.

"Finns mycket mer"

- Ja, ja. Men det kommer. Det är diskus om två år igen här på Stadion så jag kan ta det då. Jag är glad för Dacres skull, vi är under samma manager och vårt mål är alltid att komma topp två på varje tävling, säger Daniel Ståhl.

Allting går precis enligt plan inför VM, säger 24-åringen. Att en del lyfter fram honom som möjlig världsmästare stör honom inte det minsta.

Och han säger själv att det finns en hel del kvar att ta av i kastningen.

- Oh, ja. Det finns mycket mer. Det är bara lite teknikslipning inför framtiden som behövs.

På damsidan fick Sandra Perkovic nöja sig med något så ovanligt som en andraplats. Kroatiskan, som har vunnit 36 Diamond League-tävlingar och inte förlorat en internationell tävling på evigheter, blev tvåa på 67,75, slagen av kubanskan Yaimí Pérez, som vann på 67,92.