Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ståhl njuter i rampljuset: "Det är jättekul"

Diskuskastaren Daniel Ståhl har på kort tid vuxit till att bli en publikfavorit under friidrottstävlingarna. När han ska kasta för guld under VM i London gläds han av det svenska stödet. – Det är extra kul att de kommer hit, säger guldfavoriten.

Friidrotts-VM i London står för dörren och det är dags för de starkast lysande stjärnorna att visa upp sig inför ett fullsatt Olympiastadion. En stjärna som lyser mer än någon gång tidigare är den svenske diskuskastaren Daniel Ståhl, vars karriär fått raketfart på bara några få år.

– Om man jämför med Peking (2015) så pratade ingen med mig. Men jag kom ju från ingenstans, 31:a plats på världsrankingen, hade inga förväntningar alls, åkte dit för att ha skoj och så kom jag femma, säger han dagen innan det är dags för för kval.

Gillar uppmärksamheten

Ståhls popularitet har endast stigit under säsongen. Något som knappat blev sämre när han slog Ricky Bruchs gamla svenska rekord med ett kast (71.29) som dessutom var det längsta kastet i världen på fyra år. 

LÄS MER: Ståhl utraderade Bruchs klassiska rekord

Så när det väl vankas VM är uppmärksamheten kring Ståhl är minst sagt stor och de svenska strålkastarna pekar mot 24-åringen från Spårvägens FK.

– Jag tycker det är skoj att de uppmärksammar kast och friidrott börjar bli känt igen. Det är jättekul.

Vad betyder det för dig att ha ett svenskt stöd i havet på över 60 000 personer?

–  Oerhört mycket. Ju mer svenskar desto bättre. Speciellt mina närmaste vänner, det är extra kul att de kommer hit.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.