Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Ståhl vann i Diamond League-galan på Bislett.

Ståhl kastade längst på Bislett

Daniel Ståhl gick ut med det kaxiga beskedet att han siktar på VM-guldet i diskus i London. Efter snack kom verkstad. Med 68,06 vann han Diamond League-galan på Bislett.

24-åringen hade redan säkrat segern med 67,36 inför sista försöket, då han ökade med 70 centimeter. Det var hans andra seger i en Diamond League-gala.

Serien var imponerande:

62,60 – 64,95 – 67,36 – 65,36 – 62,58 – 68,06.

- Första gången jag kastar sex giltiga kast också. Kul, säger Ståhl.

Redan i tredje kastet fick han fullträffen 67,36 men han hade gott om krafter och känsla kvar inför det sista kastet. Där prickade han in säsongens fjärde kast över 68 meter.

- Nu tar jag i och så får vi se hur långt det blir. Det var så jag tänkte.

Har bara kört på

Världsettan Fedrick Dacres, Jamaica, nådde som längst 67,10 och kom tvåa i ett startfält som lockade merparten av världseliten i grenen.

- Nu har jag tävlat mot Dacres och Andrius Gudzius och några av de andra två gånger i rad. För mig blir det bra draghjälp. Det är skoj.

TT: Känner du dig trygg och säker på den nivån nu?

- Oh, ja. Jag har tränat mycket på stabilitet, stå kvar i ringen, teknik. Jag har varit skadefri, kört på och blivit starkare av att jag gått ned lite i vikt.

- Sedan har jag bara kört.

Hur var det därute?

- Bra stämning med mycket folk på läktaren, soligt och fint. Det kändes bra. Jag hade bra tryck i benen jämfört med i Hengelo senast. Jag tog i lite för mycket med överkroppen då och har jobbat stenhårt med benen.

Trea i världen i år

Ståhl ligger på tredje plats på världsårsbästalistan och får han som han vill tar han ytterligare pinnhål på Stockholms stadion redan på söndag, i nästa stopp i Diamond League.

- Jag hoppas på topp-tre och nya poäng för att ta mig till finalen i Bryssel, säger Daniel Ståhl.

Och fyller i:

- Och 70 meter.

70 meter på söndag, alltså?

- Det är klart. Hemmaplan. Så får ni journalister, politiker och alla se vad kast innebär. Att det inte bara är fotboll i Stockholm...

För att slippa resa hem på fredagen och tappa en träningsdag satte sig Ståhl i bilen och åkte hem till Stockholm direkt efter tävlingen i Oslo.

- Farsan kör. Vi är hemma vid tre. Jag kan slagga i bilen. Då kan jag köra dubbla pass på fredag och vila på lördag, säger Ståhl.